400 ml apa, 150 g malai, 250 g cascaval, 100 g telemea, 100 g salam, 50 g masline, oregano, sare.
Se prepara o mamaliga moale din apa, malai, un praf de sare si se adauga 50 g cascaval ras. Se intinde mamaliga, ca un blat, intr-o tava rotunda unsa cu ulei. Se unge blatul cu sos de rosii amestecat cu oregano, se presara cascavalul ras, telemeau si se pune salamul si maslinele. Se da la cuptor pentru 20 minute.
Spirale cu branza si fulgi de migdale
250 g paste spirale, 200 g branza de vaci, 170 g zahar tos, 100 g fulgi de migdale, 4 oua, 1 zahar vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom.
Pastele se fierb separat in apa cu sare respectand timpul indicat pe ambalaj. Intr-un bol se pun 3 oua, zaharul tos, cel vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom si se omogenizeaza bine compozitia. Amestecul de mai sus se adauga peste branza de vaci, apoi se incorporeaza spiralele si se amesteca bine. Se pune compozitia intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu putin pesmet, iar deasupra se pune un ou batut bine, fulgii de migdale si se da tava la cuptor pentru 20-25 minute. Cand este gata se presara deasupra zahar pudra.
Comentarii