6 rosii, 2 oua fierte tari, 2 linguri cu ulei, 1 catel de usturoi pisat, o lingura cu mustar dulce, 2 linguri zeama de lamaie, o cutie de sardele, 2 castraveciori murati si tocati fin, putin patrunjel verde tocat, sare, piper.
Se spala rosiile, se taie un capacel numai pe trei sferturi, sa ramana prins de rosie. Se scot semintele, se stropesc rosiile cu suc de lamaie sau cu otet, se pun cu gura in jos, sa se scurga (sucul le mentine tari). Se face o umplutura, cat sa ajunga pentru fiecare rosie. Umplutura: se freaca bine galbenusurile pana devin ca o pasta, se amesteca putin cate putin cu ulei. Se adauga usturoiul (dupa plac), mustarul, suc de lamaie. Se scot oasele de la sardele, apoi, impreuna cu albusurile fierte, se amesteca bine pana devin o pasta. Se adauga castraveciori murati si tocati marunt, patrunjel verde tocat, sare si piper. Se amesteca totul, apoi se umple fiecare rosie cu aceasta compozitie. Capacelul sa ramana pe umplutura. Se servesc reci, la aperitiv.
Comentarii