• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 10 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 10 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Salata cu carne de vita

Salata cu carne de vita

13 iunie 2018
in Retete culinare
A A

 300 g carne de vita, fiarta bine, 2 cepe mijlocii, 10-12 ciuperci, o sfecla mijlocie fiarta, o lingurita mustar, 3 linguri otet diluat sau zeama de lamaie, 4-5 linguri ulei, o lingurita zahar, sare, piper, verdeata.

 Carnea de vita se fierbe bine. Se pregateste sosul, frecand mustarul cu zaharul, sarea si piperul. Uleiul se toarna cate putin, ca sa capete aspect de maioneza. Se adauga zeama de lamaie, apoi ceapa taiata fin. Ciupercile se spala, se taie lamele si se pun imediat in sos ca sa nu se innegreasca. Sfecla se curata si se taie cubulete, carnea se taie fasii sau tot cuburi si se amesteca bine cu sosul si ciupercile. Se asaza totul intr-o salatiera, se presara cu verdeata si se tine la rece o ora inainte de a fi servita.

Bezele cu gem de capsuni si menta

 Pentru bezea: 200 g albusuri, 200 g zahar tos, 200 g zahar farin, ½ lingurita suc de lamaie, sare.

 Pentru umplutura: gem de capsuni, frunzulite proaspete de menta.

 Albusurile se tin la temperatura camerei, apoi se bat bine cu sare si zaharul tos, iar cand compozitia este foarte tare, se adauga zaharul farin, zeama de lamaie si se continua mixarea pentru alte cateva minute bune. Se tapeteaza doua tavi cu hartie de copt si se incalzeste cuptorul. Se pune compozitia intr-un pos apoi se formeaza bezele de marimea dorita, direct in tava de copt, lasand putin spatiu intre ele. Se pun tavile in cuptor, se da focul la mic si cu usa cuptorului intredeschisa se coc bezelele timp de 2 ore, apoi se stinge focul si se lasa la racit in cuptor. Cand bezelele s-au racit, se asambleaza punand cate putin gem pe o bezea, se pune si o frunzulita de menta si se lipeste cu alta bezea.

ShareTweet
Articolul precedent

Imbatranirea prematura

Urmatorul Articol

Salata cu carne de vita

Articole Similare

Femina Club

Pui caramelizat

8 decembrie 2025

1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere,...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Urmatorul Articol

Salata cu carne de vita

De ce pastreaza guvernele secretul OZN?

Dragoste, razboi si glorie

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

4 decembrie 1872 – Descoperirea „corabiei-fantoma” Mary Celeste

8 decembrie 2025

Pe 4 decembrie 1872, oceanul Atlantic a oferit lumii una dintre cele...

Citeste mai departe
Blitz

Pelicule despre armatele care au dominat Antichitatea

8 decembrie 2025

Civilizatia romana a exercitat dintotdeauna o fascinatie aparte asupra lumii moderne. Ordinea...

Citeste mai departe
Blitz

Descoperiri de exceptie la Dobrovat

8 decembrie 2025

În spatiile Muzeului de Istorie a Moldovei va fi deschisa publicului, la...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Autofagia si postul intermitent

8 decembrie 2025

Ideea de post alimentar s-a imprimat în mentalul colectiv ca o practica...

Citeste mai departe
Femina Club

Greseli de evitat

8 decembrie 2025

Acneea, problema medicala frecventa, care afecteaza una din zece persoane din lume,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 8-14 decembrie 2025

8 decembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceste zile sunt favorabile încheierea unor proiecte legate de...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.