• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 9 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 9 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Sarlota de prune uscate cu crema

Sarlota de prune uscate cu crema

30 ianuarie 2000
in Retete culinare
A A

2 pahare prune uscate, 3 linguri coaja de portocala zaharisita (tocata), 3 linguri rase de amidon alimentar, 1/2 pahar zahar pudra, zeama de la 1 lamâie, 1/2 pahar nuci tocate marunt cu cutitul (facultativ). Prunele spalate bine se fierb în apa doar un minut, apoi se dau de o parte si se lasa acoperite pâna când se racesc, iar zeama în care au fiert se masoara. Este necesara cantitatea de 2 pahare zeama de prune; daca nu este suficienta se completeaza cu apa. Se adauga prunele taiate bucatele mici si coaja zaharisita de portocala si se pune totul pe foc sa se încalzeasca putin. Peste amidon si zahar se toarna încet zeama cu fructele, amestecând continuu. Compozitia se fierbe în clocot un minut. Înainte de a se raci se adauga zeama de lamâie si nucile. Sarlota se toarna în pahare sau farfurioare de desert si se pune la frigider. Desertul se serveste foarte rece ornat cu frisca batuta sau se consuma cu crema de vanilie.

ShareTweet
Articolul precedent

Chiftele de cartofi cu carne

Urmatorul Articol

„Omul nou”, o himera tip Frankenstein

Articole Similare

Femina Club

Pui caramelizat

8 decembrie 2025

1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere,...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Urmatorul Articol

„Omul nou", o himera tip Frankenstein

Putem spera la o crestere a... sperantei de viata?

Stranii fenomene luminoase la Hessdalen

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

4 decembrie 1872 – Descoperirea „corabiei-fantoma” Mary Celeste

8 decembrie 2025

Pe 4 decembrie 1872, oceanul Atlantic a oferit lumii una dintre cele...

Citeste mai departe
Blitz

Pelicule despre armatele care au dominat Antichitatea

8 decembrie 2025

Civilizatia romana a exercitat dintotdeauna o fascinatie aparte asupra lumii moderne. Ordinea...

Citeste mai departe
Blitz

Descoperiri de exceptie la Dobrovat

8 decembrie 2025

În spatiile Muzeului de Istorie a Moldovei va fi deschisa publicului, la...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Autofagia si postul intermitent

8 decembrie 2025

Ideea de post alimentar s-a imprimat în mentalul colectiv ca o practica...

Citeste mai departe
Femina Club

Greseli de evitat

8 decembrie 2025

Acneea, problema medicala frecventa, care afecteaza una din zece persoane din lume,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 8-14 decembrie 2025

8 decembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceste zile sunt favorabile încheierea unor proiecte legate de...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.