1 kg rosii, 750 g ceapa, 2 kg ardei grasi rosii, 3 teline mari, 2 lingurite de piper, 2 lingurite de boia dulce, 2 linguri de mustar dizolvat intr-un pahar cu otet, 1/2 nucsoara, o lingurita scortisoara, 2 g enibahar, sare dupa gust, zahar. Se fierb rosiile cu ceapa, ardeii, telina si se dau prin masina de tocat. Se adauga otetul, zaharul, mirodenii dupa gust. Se lasa sa fiarba la cuptor pâna se ingroasa ca o smântâna. Se adauga conservant, se amesteca bine iar sosul astfel obtinut se pune cald in borcane, se leaga cu celofan, se sterilizeaza 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca in apa. A doua zi borcanele se sterg si se pun in camara.
Praz în sos de smântâna
1 kg praz, 1/2 pachet unt, o lingurita faina, 250 g smântâna,...
Comentarii