O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci, 50 g unt, 1/2 pahar vin alb, o lingurita faina, 2 galbenusuri, 3 linguri smântâna, zeama de lamâie, patrunjel verde.
Se curata stiuca si se pune într-o cratita cu ceapa si morcovul taiate felii, sare, piper, ciupercile, untul si vinul alb. Se fierbe 15 minute acoperit la foc potrivit. Se scot pestele si ciupercile, iar zeama se strecoara si se lasa sa mai scada, apoi se adauga faina, galbenusurile, smântâna si zeama de lamâie dupa gust. Se bate bine pe foc apoi se trece sosul prin sita peste stiuca si ciuperci. Se presara putin patrunjel verde.
Tort moca expres
Blatul: 35-40 biscuiti, 200 g cafea usor îndulcita, 100 ml visinata.
Crema: 150 g ciocolata cu lapte, 100 g ciocolata amaruie, 200 g unt, 200 g zahar pudra, 3 galbenusuri.
Se bat galbenusurile cu zaharul pâna ce se albesc. Treptat se încorporeaza untul si jumatate din visinata. Ciocolata amaruie rupta în bucati se pune într-o craticioara cu 2 linguri de apa si se topeste amestecând mereu. Se procedeaza în acelasi mod cu ciocolata cu lapte. Apoi ciocolata amaruie se adauga la jumatate din crema de unt, iar ciocolata cu lapte la cealalta jumatate. Se ia o forma de tort, se tapeteaza cu hârtie si apoi se umple alternând un rând de biscuiti înmuiati în esenta de cafea si cealalta jumatate de visinata, un rând de ciocolata amaruie, un rând de biscuiti înmuiati, apoi ciocolata cu lapte. Trebuie sa ne mai ramâna câte putina crema din cele doua variante. Se pune compozitia în forma de tort 3-4 ore la frigider, apoi se rastoarna pe un platou si se acopera cu crema ramasa. Se orneaza cu ciocolata rasa sau frisca.
Comentarii