1,5 kg stiuca, o ceapa, o lamaie, 1 pahar vin alb, 50 g unt, o lingura faina, 3 linguri ulei, 2 foi de dafin, sare, piper.
Stiuca se curata, se spala bine si se sareaza. Se portioneaza si se pune la fiert cu apa, ulei, sare, piper, foi de dafin si ceapa taiata marunt. Se face un rantas din unt cu faina care se stinge cu vin, putina zeama in care a fiert pestele si zeama de lamaie. Se mai lasa sa fiarba inca putin sosul si se ia un vas de Jena in care se asaza pestele iar deasupra se adauga sosul de vin. Se lasa la cuptorul incins pentru 20 minute. Se serveste imediat.
Bezele cu arahide
200 g arahide nesarate, 4 albusuri, 8 linguri zahar.
Albusul se bate spuma, se adauga arahidele pisate si zaharul. Se amesteca totul foarte bine. Cu un cornet se pun mici gramezi intr-o tava tapetata cu hartie unsa cu unt. Se coace la foc potrivit. Bezelele se desprind dupa ce s-au racit.
Comentarii