250 g peste, o lingura unt, 100 g ciuperci tocate, 100 g cascaval ras, 1/2 lingura cu unt, o lingura cu faina, 125 ml lapte, piper boabe, zeama de lamaie, 4 oua.
Se curata ciupercile, spalandu-le în 4-5 ape, se toaca si se pun în apa fiarta în care am pus o lingura cu zeama de lamaie si se fierb 10 minute. Pestele se curata, se spala si se fierbe cu sare. Se scoate apoi carnea de pe oase si se amesteca bine cu sos alb preparat din faina, unt si lapte. Se ia numai jumatate din sosul alb, iar restul se pune la o parte. Se amesteca jumatate din sosul alb cu ciupercile scurse de apa; se adauga cascavalul ras, piperul si se amesteca impreuna cu compozitia de peste, cu galbenusurile si albusurile spuma. Se amesteca usor cu toata compozitia. Se unge o forma cu unt, se toarna intr-o tava compozitia si se introduce în cuptor sa se coaca. Cuptorul cu focul potrivit nu se mai deschide 20 de minute. Se coace o ora. Cand este gata se serveste imediat.
Comentarii