2 morcovi, 1 patrunjel radacina, 1/2 ceapa alba, 2 conopide mici, 2 linguri carne tocata, 3 oua, 1 pahar mic cu smântâna, 3 linguri cu ulei, 1 lingura orez, 2 linguri cu faina, patrunjel verde. Se spala, se curata zarzavatul si se rade pe razatoarea cu gauri mari. In oala in care pregatim supa se pune uleiul la incins si se inmoaie morcovul si patrunjelul. Se taie ceapa marunt, se pune peste zarzavat, se adauga apa si se lasa sa fiarba. Conopida se spala, se curata de frunze si cotoare, se desface in buchetele, se tine 1/2 ora in apa cu sare. Apoi se introduce in oala cu supa. Se lasa sa fiearba. Din tocatura de carne pregatim perisoarele cu orez, oul batut, faina si verdeata. Formam perisoarele si le punem sa fiarba in oala cu supa. Când sunt fierte se da oala deoparte. Se bat 2 oua intr-o farfurie, se pune 1 lingurita de faina si smântâna. Se amesteca totul bine si se toarna in supa. Se taie marunt verdeata si se adauga in supa. Cine doreste poate sa acreasca supa cu zeama de la castraveti murati de vara. Se serveste la masa cu patrunjel verde.
Comentarii