1 kg carne porc, o ceapa, 1/2 pahar ulei de masline, 5 ardei grasi mici, brânza feta, 2-3 rosii, 1 pahar vin alb, boabe de ienibahar, sare, piper.
Se spala bine carnea si se taie cubulete, apoi se caleste bine într-o tigaie cu ulei. Intr-o oala mica se pune ulei de masline si se caleste ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat betisoare. Se adauga carnea si dupa câteva minute se stinge cu vin. Se pun rosiile rase, sare, piper, boabele de ienibahar si se lasa sa fiarba la foc mic, adaugând putina apa. Când este gata, se ia mâncarea de pe foc si se adauga brânza feta taiata cubulete.
Biscuiti cu nuca si miere
250 g zahar farin, 250 g miere, 500 g faina, 2 oua, 100 g nuci, o lingurita rasa cuisoare, o lingurita rasa scortisoara, 2 lingurite bicarbonat.
Se opareste zaharul cu 250 g miere clocotita. Se amesteca si dupa ce s-a mai racorit, se adauga faina, ouale, nucile macinate, cuisoare pisate, scortisoara si bicarbonat proaspat cernut. Se framânta bine. Se lasa aluatul sa se odihneasca cel putin doua ore. Se întinde o foaie potrivit de subtire, se taie diferite forme, care se coc într-o tava tapetata cu hârtie de copt.
Comentarii