1 kg ciuperci, 2 cepe, 2 linguri ulei, o lingurita faina, sare, piper, patrunjel verde tocat.
Ciupercile taiate se fierb si se lasa sa se scurga. Între timp se caleste ceapa în uleiul fierbinte, se pune faina si când se îngalbeneste, se stinge cu o ceasca de apa în care au fiert ciupercile, amestecând mereu sa nu se faca cocoloase. Se pun ciupercile si se lasa sa scada bine, la foc mic. Se sareaza, se pipereaza si când este gata se presara patrunjelul.
Papanasi cu cartofi
8 cartofi, 2 oua, 500 g brânza de vaci, 3 linguri faina, ulei pentru prajit, putina sare.
Cartofii se fierb în coaja, se curata, apoi se rad pe razatoarea mica. Se freaca brânza de vaci, se amesteca bine cu ouale batute, cartofii rasi, faina si sarea. Compozitia trebuie sa fie compacta. Se ia câte o lingura din compozitie, se formeaza papanasii si se prajesc în ulei încins pe ambele parti. Se servesc calzi cu gem sau smântâna deasupra.
Comentarii