1 pui, 2 cepe mari, 1 fir praz, 4 catei usturoi, 2 morcovi, 3 ardei grasi rosii, 400 g rosii, 100 ml ulei, 2 linguri frunze de patrunjel, 2 linguri marar verde, sare, piper.
Puiul se taie in bucati si se condimenteaza. Intr-o cratita se incinge uleiul si se prajesc bucatile de pui, pe fiecare parte. In uleiul ramas, se calesc la foc domol ceapa, prazul si usturoiul tocate rondele. Morcovii se spala, se curata, se dau pe razatoarea mare si se adauga peste ceapa calita. Ardeii grasi se spala, se curata si se taie cubulete, care se adauga in vasul cu ceapa si morcovii. Totul se caleste la foc mic, amestecand din cand in cand. Se adauga rosiile taiate cuburi si se calesc in continuare. Sosul se potriveste de sare, piper, se adauga si frunzele de patrunjel si marar, tocate. Se pun bucatile de carne prajita si se da cratita la cuptor.
Prajitura cu crema de lamaie
Foi: 3 galbenusuri, 200 g unt, 200 g zahar, 200 g smantana, 500 g faina, 1 pachet si jumatate praf de copt diluat intr-o lingura de otet.
Crema: 1 litru lapte, 6 linguri faina, 200 g zahar, 200 g unt, coaja rasa de lamaie, 2 pachete de zahar vanilat.
Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat din care se fac patru foi si se coc la foc potrivit. Din lapte, zahar, zahar vanilat si faina se prepara o crema fiarta. Dupa ce s-a racit se amesteca bine cu untul batut spuma si lamaia. Se umplu foile alternand un rand crema de lamaie si unul cu gem acrisor, iar crema si iar gem. Deasupra se imbraca in crema de lamaie.
Comentarii