Blatul: 1 ou, 50 g miere de albine, 50 g zahar, o lingurita bicarbonat, faina cat cuprinde, putin unt. 4 foi de blat: se pune pe planseta faina si se amesteca oul, mierea, zaharul si bicarbonatul. Se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit de moale. Daca este nevoie, se mai adauga faina. Din aceasta coca se fac patru foi. Se coc pe rand intr-o tava unsa cu unt. Crema: 250 g unt, 25 g zahar, 1/2 litru lapte, 5 linguri cu faina, o lamaie.
Se amesteca faina cu laptele rece, se bate cu un tel sa nu se faca cocoloase. Cand s-a facut o ciulama omogena se pune la foc pe baia de apa si se fierbe amestecand mereu. Untul se freaca bine cu zaharul pudra. Dupa ce a fiert si s-a racit ciulamaua se pun sucul si coaja de lamaie, se incorporeaza cu untul pus cate putin. Se amesteca bine. Cu aceasta crema se ung foile si se suprapun, apoi se imbraca tortul cu crema. Se da la rece pentru 24 ore.
Comentarii