125 g ciocolata, 2 linguri lapte, 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri unt, 1 lingurita nescafe. Se bat albusurile spuma foarte tare si se dau deoparte. Se rupe ciocolata in bucatele mici si se pune intr-un castron, impreuna cu laptele, pe foc mic, pâna se topeste. Se adauga galbenusurile si zaharul, amestecând intr-una. Se adauga apoi untul in bucati mici, se ia de pe foc si se bat energic timp de câteva minute. La sfârsit, se adauga nescafeul si albusurile batute spuma, care se incorporeaza usor. Se varsa intr-o forma de savarina si se da la frigider. Pentru a se putea rasturna usor, se desprind marginile cu ajutorul unei lame de cutit, apoi se introduce forma in apa calda timp de 20 de secunde, dupa care se poate rasturna pe un platou rotund. Se poate decora cu jumatati de migdale sau nuci, iar in mijloc se poate umple cu frisca.
Comentarii