500 g varza de Bruxelles, 2 linguri ulei, 2 catei de usturoi, o lingura sos de rosii, o jumatate ardei rosu, patrunjel verde, sare, piper.
Se spala varza de Bruxelles sub jet de apa rece, apoi se taie in doua. Se pune varza intr-un vas, se adauga uleiul, sosul concentrat de rosii si patrunjelul tocat fin. Se amesteca bine, se pune piper, usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat bucatele. Peste legume se adauga 100 ml de apa fierbinte. Se da totul la cuptor si se lasa pana se patrunde varza.
Prajitura cu nuca
8 oua, 400 g nuca macinata, 400 g unt, 200 g zahar pudra, 150 g zahar tos, 5 linguri faina, 2 pliculete zahar vanilat, 1 pliculet praf de copt.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul tos si zaharul vanilat. Cand spuma este tare, se adauga nuca macinata, praful de copt si 5 linguri cu faina. Se amesteca totul de sus in jos, pana cand se omogenizeaza. Se imparte compozitia in trei parti egale si se coc trei foi. Separat, se bat galbenusurile cu zaharul pudra pana se albesc, apoi se tine pe baie de aburi pana lucesc. Pana se racesc galbenusurile, se bate untul spuma. Galbenusurile se amesteca bine cu untul. Se asambleaza prajitura, punand intre foi crema, se da la rece 2-3 ore, apoi se taie si se serveste.
Comentarii