• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 4 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 4 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Vinete cu masline

Vinete cu masline

28 martie 2017
in Retete culinare
A A

 2 vinete, 15 masline, 1 pahar ulei, 2-3 cepe mari, 2 rosii sau pasta de rosii, o legatura patrunjel, o legatura marar, o lingura rasa faina, suc de rosii.

 Vinetele spalate, curatate de coaja, se taie felii si se prajesc in ulei fierbinte. Maslinele se spala si se dau in clocot. Intr-o cratita se pun un rând de vinete, un rând de rosii taiate felii sau pasta de rosii, se adauga masline, faina dizolvata in putina apa rece, verdeata tocata marunt. Se repeta rândurile, pâna se termina vinetele. Peste ele se toarna suc de rosii. Se da cratita la cuptor.

Gogosi la cuptor

 550 g faina, 120 g unt topit, 1 cub drojdie, o lingura zahar, ¼ lingurita sare, o lingurita rom, vanilie, 4 galbenusuri, 1 pahar lapte.

 Se prepara un aluat din faina, unt, drojdie, sare, rom, vanilie, galbenusuri, lapte si se framânta bine. Se lasa sa creasca. Se intinde aluatul, se taie cu o forma rotunda. Se coc in cuptor. Se scot si se tavalesc prin zahar pudra vanilat.

ShareTweet
Articolul precedent

Bunele maniere din farfurie

Urmatorul Articol

6 masti valoroase

Articole Similare

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Urmatorul Articol

6 masti valoroase

Caruselul luminos de la Nanesti

Razboi în vazduh

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

27 noiembrie 602 – Împaratul bizantin Mauriciu este executat

3 decembrie 2025

A fost o zi rece de toamna târzie, care avea sa marcheze...

Citeste mai departe
Blitz

Filme care au schimbat lumea

3 decembrie 2025

Cinematografia este o arta care nu doar deconecteaza si ne face sa...

Citeste mai departe
Blitz

Zabrenicele Bucovinei

3 decembrie 2025

Doua colectii importante si doua personalitati esentiale pentru istoria muzeografiei românesti, Alexandru...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Sfaturi „de sezon” pentru pacientii cu tiroidie

3 decembrie 2025

Perioada rece a anului creste nevoia organismului de hormoni tiroidieni. Din acest...

Citeste mai departe
Femina Club

Ridurile pot fi estompate

3 decembrie 2025

O îngrijire atenta a tenului va poate salva de obsesia trecerii anilor...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 1-7 decembrie 2025

3 decembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Sunteti profund îngrijorati de aspectele financiare legate de o proprietate...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.