2 vinete, 15 masline, 1 pahar ulei, 3 cepe mari, 3 rosii, o legatura patrunjel, o legatura marar verde, o lingura rasa faina, suc de rosii.
Vinetele se spala, se curata de coaja, se taie felii si se prajesc in ulei fierbinte. Maslinele se spala si se dau in cateva clocote. Intr-o cratita se pun un rand de vinete, un rand de rosii taiate felii, se adauga masline, faina dizolvata in putina apa rece si verdeata tocata marunt. Se repeta randurile, pana se termina vinetele. La final, peste ele se toarna suc de rosii. Se da cratita la cuptor pana se rumeneste frumos.
Crema de lamaie
2 lamai, 200 g zahar, 2 galbenusuri, 4 linguri faina, 10 linguri lapte, sare.
Se amesteca faina cu zaharul si cu laptele, se pun la fiert, la foc mic, amestecand mereu. Cand s-a ingrosat, se da deoparte, se adauga sucul de lamaie si galbenusurile care au fost frecate cu sare. Se pune crema in cupe si se da la rece cateva ore.
Comentarii