• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 25 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 25 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Vinete grecesti

Vinete grecesti

6 iunie 2013
in Retete culinare
A A

 3 vinete mijlocii, 3 capatani de usturoi, o lingura faina, 500 g rosii, 3 linguri ulei, o lingurita zahar, sare.

 Se aleg vinete mijlocii, se taie felii, se oparesc cateva minute in apa clocotita cu sare si se tin 20 minute sa se scurga sub o greutate. Dupa aceea se dau prin faina si se rumenesc in ulei la foc potrivit, ca sa se patrunda bine. Se curata usturoiul, se caleste usor in putin ulei, se adauga rosiile curatate de coaja, zaharul si sarea. Se lasa sa fiarba acoperit pana ce usturoiul incepe sa se inmoaie. Se asaza feliile de vinete pe farfurie, iar la mijloc se toarna sosul de rosii cu usturoi.

Fursecuri vanilate

 350 g faina, 3 linguri ulei, 100 g zahar vanilat, 2 oua, 2 lingurite otet, 1/2 pachet praf de copt, sare.

 Se cerne faina, se face loc la mijloc si se pun uleiul, zaharul vanilat, ouale, otetul, praful de copt si un praf de sare. Se face un aluat destul de vascos, se intinde o foaie, se taie in diferite forme si se coc la foc potrivit.

ShareTweet
Articolul precedent

Fulgerul negru si globular un mister al Universului

Urmatorul Articol

Angelica, o planta fabuloasa

Articole Similare

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Urmatorul Articol

Angelica, o planta fabuloasa

Intalniri cu umanoizi

Razboiul contra "piratilor barbari"

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

20 noiembrie 284 d.Hr. – Diocletian este proclamat împarat

23 noiembrie 2025

Pe 20 noiembrie 284 d.Hr., la Nicomedia, un moment crucial a marcat...

Citeste mai departe
Blitz

De la figuranti la superstaruri: povesti uimitoare ale actorilor

23 noiembrie 2025

Actori faimosi care si-au început cariera muncind din greu, ca simplu figuranti?...

Citeste mai departe
Blitz

Fragilitatea Eternului

23 noiembrie 2025

O expozitie-eveniment, unica în România, „Fragilitatea Eternului. De la Pompeii la Grand...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Omul contemporan, între post si abuzul alimentar

23 noiembrie 2025

Celebrul filosof Arthur Schopenhauer ne amintea un adevar comun, atât de banal...

Citeste mai departe
Femina Club

Agresiunile sezonului rece

23 noiembrie 2025

Iarna, când temperaturile scad si aerul devine din ce în ce mai...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 24-30 noiembrie 2025

23 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Sunteti norocosi! Urmeaza o saptamâna productiva si aveti avantajul de...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.