400 g cârnati afumati, 150 g faina, 300 ml lapte, sare, piper, 4 oua, 100 g cascaval ras.
Cârnaciorii se taie în bucatele mici si se prajesc usor. Separat, din lapte, faina si 50 g cascaval se face un sos alb. Când sosul s-a racit se adauga cârnaciorii, piper si sare, dupa gust. Se încorporeaza galbenusurile pe rând, iar la urma albusurile batute spuma. Se unge o forma, se presara faina si se toarna compozitia, apoi se da la cuptor. Când s-a rumenit se scoate, se presara cascaval ras si se serveste cald.
Fursecuri cu unt
250 g unt, 110 g zahar farin, 300 g faina, 2 lingurite esenta de vanilie, o lingurita praf de copt.
Se mixeaza foarte bine untul împreuna cu zaharul, se adauga vanilia si la final faina amestecata cu praful de copt. Aluatul nu trebuie sa fie foarte moale, nici tare. Daca este foarte moale se mai adauga faina. Se formeaza fursecurile cu posul într-o tava. Se coc în cuptorul încins, pâna când se rumenesc pe dos.
Comentarii