3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura smântâna sau bulion de rosii, patrunjel verde, o lingurita faina, o lamâie.
Se curata telina, se taie felii groase care se pun la fiert. Se taie ceapa marunt si se caleste într-o cratita cu unt împreuna cu ciupercile taiate fin, apoi se pune o lingurita de faina desfacuta în apa rece si se lasa la fiert 20 de minute. Se adauga telina si se mai lasa putin sa fiarba la foc mic. Se pun sare, patrunjel verde tocat marunt, sucul de la o lamâie. Se adauga o lingura cu smântâna sau bulion de rosii si se lasa sa scada la cuptor.
Fursecuri cu ciocolata
200 g unt, 300 g zahar pudra, 600 g fulgi de ovaz, 2 oua, 300 ml lapte, sare, o lingurita bicarbonat, 350 g ciocolata menaj.
Se amesteca untul, zaharul pudra într-un castron pâna capata o consistenta cremoasa. Se adauga fulgii de ovaz. Se bate oul, se amesteca bine cu untul. Se încorporeaza faina, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de lamâie. Se adauga ciocolata si se framânta. Fursecurile se pun cu o lingurita în tava si se aplatizeaza putin. Se coc în cuptor la 150 grade, 10-15 minute.
Comentarii