• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 25 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 25 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » „Alianta” naturii cu… bucataria

„Alianta” naturii cu… bucataria

10 noiembrie 2017
in Remedii naturale
A A

La drept vorbind, este foarte dificil sa despartim transant arta culinara si deci alimentele preparate (mai mult ori mai putin traditional) in stravechea bucatarie care exista in fiecare casa, de ceea ce putem numi foarte corect materia prima a hranei noastre de toate zilele. Iar acolo unde acest lucru totusi se produce, rezultatul nu e unul tocmai favorabil consumatorilor si un exemplu cat se poate de evident si la indemana il constituie, de pilda, diverse mezeluri ce mustesc de chimicale ori produse de patiserie preparate preponderent din ingrediente rafinate, „golite” de elementul natural, si surogate, inlocuitori etc., de asemenea obtinuti pe cale chimica. Asadar, chiar daca preferam alimentele preparate in bucatarie, sa ne intoarcem totusi la ingredientele naturale ale acestora, mult mai savuroase si categoric mai sanatoase!

 Un prim exemplu, despre care am mai vorbit, dar care merita amintit permanent: „vedete” in special in regiunile nordice, fructele de merisor, alaturi de afine, macese sau catina alba, se numara printre cele mai sanatoase fructe de padure. Sunt bogate in substante antiinfectioase, precum vitamina C, care le confera proprietati curative fara concurenta. Fie ca sunt consumate proaspete, fie uscate, fructele de merisor constituie un imens rezervor de sanatate pe care nu ai voie sa-l ocolesti.

 Nu de putine ori, in diverse patologii, dar si privitor la oamenii sanatosi obisnuiti sa consume produse cu continut mare de aditivi alimentari si alte E-uri, nu se recomanda sucurile sintetice (cu indulcitori artificiali, coloranti s.a.m.d.) sau prajiturile de cofetarie atat de savuroase, insa obtinute din aceleasi tipuri de ingrediente. Ei, bine, daca vorbim despre cele preparate din ingrediente naturale, acestea sunt permise!

 De pilda, studiile au demonstrat ca merisorul determina o reducere semnificativa a incidentei cistitelor bacteriene si ca extractul din fructe de merisor si consumul a minimum 2 litri de apa pe zi reduc cu pana la 60% riscul aparitiei diferitelor tipuri de litiaza renala.

 De asemenea, 3 pahare cu suc de merisor pe zi pot reduce nivelul de risc cardiac, datorita proprietatilor antioxidante ale fructului, care sporesc nivelul de HDL (colesterol bun). Foarte bogate in tanini (substante antibacteriene si antimicotice) si in flavonoide (substante cu efect antioxidant), frunzele si fructele merisorului sunt utile si in tratarea tuturor formelor de infectii reno-urinare.

 Flavonoidele si saponinele continute in frunzele si fructele de merisor au totodata o puternica actiune diuretica, curatand rinichii de microlitiaza si fiind un bun ajutor pentru eliminarea calculilor, iar taninii au o puternica actiune antibacteriana la nivelul intestinului si, totodata, o actiune astringenta, care normalizeaza tranzitul intestinal.

ADRIAN-NICOLAE POPESCU

ShareTweet
Articolul precedent

Un rege iluminat

Urmatorul Articol

Nu o boala, ci un simptom

Articole Similare

Remedii naturale

Biserica Sfantul Spiridon – Iasi

30 mai 2022

Monument de arhitectura, Biserica Sfantul Spiridon din Iasi a fost construita intre...

Remedii naturale

“Negrilica”, leacul lui Dioscoride

2 mai 2018

Celebrul medic grec Dioscoride, care era si farmacolog, si botanist, chirurg in...

Remedii naturale

Ce puteti face, daca…

7 martie 2018

...aveti transpiratie urat mirositoare. Se amesteca, în parti egale, apa si otet...

Remedii naturale

Ce puteti face, daca…

5 martie 2018

...va cade parul. Puneti 100 g de busuioc proaspat intr-un litru de...

Remedii naturale

Banana – fructul antistres

21 februarie 2018

Daca pana prin anii 90 bananele constituiau chiar un exotism alimentar in...

Remedii naturale

Bucataria si materiile prime naturale

14 februarie 2018

Asa cum industria farmaceutica de astazi isi datoreaza reusitele practicilor terapeutice traditionale,...

Urmatorul Articol

Nu o boala, ci un simptom

Cetatile scufundate ale lacului Qian-dao

Succesul unui singuratic

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

19 iunie 1953 – Executia sotilor Rosenberg

23 iunie 2025

În seara zilei de 19 iunie 1953, închisoarea Sing Sing din New...

Citeste mai departe
Blitz

Tom Cruise, actor si cascador

23 iunie 2025

Într-o epoca în care efectele speciale generate pe calculator domina industria cinematografica,...

Citeste mai departe
Blitz

Milenii de exploatare a sarii

23 iunie 2025

Rezultatele a 20 de ani de cercetare arheologica în vechea zona de...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Urgente pe canicula

23 iunie 2025

Este foarte limpede ca transformarile climatice anuntate de meteorologi au si o...

Citeste mai departe
Femina Club

„Secretele” rujurilor

23 iunie 2025

Pentru a fi... senzuale, netede si catifelate, buzele se îngrijesc la fel...

Citeste mai departe
Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.