Aspectul cel mai important referitor la sanatatea noastra, dar din pacate foarte putin constientizat de populatie, este detoxifierea organismului. Eliminarea toxinelor din corp constituie, practic, esenta vindecarii si a tinerii la distanta a bolilor, lucru care se poate realiza prin numeroase metode noninvazive, nonchimice, adica folosind tratamente si proceduri naturale.
Exista o dieta cu suc de morcovi care ne ajuta la detoxifierea organismului, la topirea stratului adipos. Aceasta leguma are un continut ridicat de apa (aproximativ 88%), dar în acelasi timp constituie si o sursa excelenta de fibre alimentare si proteine. Sucul de morcovi se asimileaza mai usor în organism si este usor de consumat, de aceea este indicat în dieta mai mult decât morcovii cruzi. El are mai multe calitati de care organismul nostru poate profita din plin: pe de o parte ajuta la combaterea foamei, datorita continutului ridicat de fibre si proteine, iar pe de alta parte ajuta la alungarea poftelor alimentare gratie indicelui glicemic mic. Indicele permite asimilarea sucului de morcovi treptat în organism si mentine glicemia la un nivel optim, astfel încât creierul sa perceapa senzatia de satietate timp îndelungat. Nu în ultimul rând, sucul de morcovi are un aport caloric foarte redus si determina organismul sa arda depozitele adipoase pentru a avea energie. Astfel, se obtine un abdomen plat de invidiat. Sucul de morcovi este însa si un excelent detoxifiant. Îmbunatateste digestia, contribuie la eliminarea toxinelor acumulate la nivelul ficatului si curata vasele de sânge de depunerile de colesterol.
În principiu, dieta cu suc de morcovi dureaza doua saptamâni. Trei pahare de suc de morcov pe zi sunt suficiente, mai ales ca aceste legume au în continutul lor o cantitate considerabila de zahar. Tot ce trebuie facut este sa bem suc de morcovi înaintea meselor principale sau în locul gustarilor de peste zi. Dar, atentie, deoarece sucul de morcovi este concentrat si poate avea un gust prea puternic, se recomanda combinarea cu alte ingrediente. Toate ingredientele se mixeaza în blender, apoi sucul se strecoara.
Sucul de morcovi cu broccoli se prepara din: – 7 morcovi; – 250 g broccoli; – 2 sfecle rosii mici. Sucul de morcovi cu rosii: – 7 morcovi; – 2-3 rosii; – o tija (tulpina frunzelor) de telina; – un catel mic de usturoi; – putin ghimbir. Sucul de morcovi cu portocala: – 7 morcovi; – sucul de la o portocala; – apa, în functie de preferinte; – gheata (optional).
ADRIAN-NICOLAE POPESCU
Comentarii