• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 30 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 30 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Un galop de sanatate semi-lichid

Un galop de sanatate semi-lichid

2 septembrie 2009
in Remedii naturale
A A

Ne atrage prin culoarea vie a miezului sau copt, dar mai ales printr-un gen de promisiune tacuta, a delectarii cu un produs natural care ne potoleste deopotriva setea (uneori si foamea), alunga senzatia de caldura, dar ne si intareste organismul si tine la distanta ori combate boli chinuitoare. Cine nu cunoaste acest fruct cu miez rosu si dulce, care ne racoreste în zilele sufocante din timpul sezonului cald? Pe de alta parte, reprezentantele sexului frumos ar trebui sa stie ca, la fel de bine, cura cu pepene verde reprezinta una dintre cele mai simple solutii pentru o silueta ideala.

Dezintoxicare garantata

Pepenele verde (sau lubenita) a fost cultivat înca din antichitate, în regiunile africane scaldate de Nil. În urma cu 5.000 de ani, taranii egipteni ofereau pepene verde calatorilor însetati. Facand parte din familia Cucurbitaceelor, pepenele verde este cultivat pentru fructul sau bogat în apa, fiind numit pe alocuri si pepene de apa. Pepenele verde joaca un rol important în tarile în care apa este greu de gasit sau în regiunile în care aceasta nu este potabila. Un pepene verde poate cantari chiar si pana la 40 de kilograme.

Pepenele verde este usor digerabil daca este consumat singur, întrucat în combinatie cu alte alimente îngreuneaza digestia. Avand în vedere ca pepenele verde contine între 93 si 95 la suta apa si zaharuri, acesta este benefic pentru sanatate. De asemenea, pepenele verde contine cu 40 la suta mai mult licopen decat tomatele, un pigment natural, care da culoarea rosie si care este un puternic antioxidant si regulator imunitar. Pepenele are proprietati terapeutice, iar continutul sau mare de apa este recomandat în tratamentul bolilor de rinichi si ale aparatului urinar. Cu exceptia persoanelor cu insuficienta renala, celor care sufera de boli de rinichi le este recomandata vara sau toamna o cura de pepene verde de minimum zece zile în fiecare luna.

Enzimele si acizii organici continuti mai ales în apropierea cojii, de unde si gustul putin mai acru, nu foarte agreat, au efect de dezintoxicare puternica, pepenele verde fiind recomandat în mod special batranilor, ca si celor care au o alimentatie bogata în toxine. O cura de minimum zece zile lunar cu pepene verde are efect de dezintoxicare, de reglare hormonala si imunitara a organismului. Sucul de pepene oxideaza repede si îsi pierde în mai putin de 15 minute potentialul curativ, de aceea este indicat sa se consume pepenele imediat, minimum doua kilograme pe zi. Valoarea nutritiva este aproape nula, data fiind cantitatea mica de glucoza pe care o contine, fata de volumul fructului, asa încat pepenele verde nu este satios. Cantitatea de apa în combinatie cu glucoza din pepenele verde este un minunat mijloc de „spalare” a rinichilor.

Consumati tot fructul!

Nici sa nu va ganditi sa aruncati coaja, deoarece este bogata în siliciu si clorofila. Siliciul îmbunatateste activitatea pancreasului, fiind esential în stabilizarea calciului în organism si în fortificarea sistemului osos. Clorofila – substanta care da plantelor culoarea verde – are proprietati antibactericide, antifungicide si detoxifiante. Coaja pepenelui verde poate fi marinata sau confiata. Si semintele sunt comestibile. Pentru calculi biliari, se consuma pulberea obtinuta din macinarea semintelor, amestecata bine cu ulei de masline. Se ia în fiecare dimineata cate o lingurita.

Cura trebuie sa dureze zece zile, dupa care se face o pauza si se reia luna urmatoare. În convalescenta, se ia o mana de seminte de pepene verde, pepene galben, dovleac, castraveti si floarea-soarelui, se piseaza si se adauga putina apa calda, dupa care se strecoara prin tifon si se administreaza.

Ar exista totusi o mica problema „colaterala”: se mai intampla ca, dupa ce cumparam un pepene caruia negustorul nu i-a dat „cep”, descoperim acasa ca ne-am ales cu o leguma necoapta, fara aroma si dulceata. Pentru a alege cel mai gustos pepene verde, tineti cont de cateva „trucuri”. În primul rand, verificati forma. Simetria este cheia. Atentie la greutatea sa: pepenii verzi care nu sunt copti suficient sunt mai grei. Apasati pe coaja în diferite locuri. Un pepene verde bun si dulce este tare ca piatra. Analizati-i culoarea. Exemplarele cu coaja verde închis sunt foarte dulci. Cautati un loc galben pe suprafata fructului. Aceasta pata se formeaza în timpul perioadei de crestere, deci va indica faptul ca pepenele verde a ajuns la maturitate. Loviti usor pepenele. Daca suna a gol, este numai bun de mancat.

ADRIAN-NICOLAE POPESCU

ShareTweet
Articolul precedent

Actori fara grai

Urmatorul Articol

Laptopul dauneaza grav fertilitatii

Articole Similare

Remedii naturale

Biserica Sfantul Spiridon – Iasi

30 mai 2022

Monument de arhitectura, Biserica Sfantul Spiridon din Iasi a fost construita intre...

Remedii naturale

“Negrilica”, leacul lui Dioscoride

2 mai 2018

Celebrul medic grec Dioscoride, care era si farmacolog, si botanist, chirurg in...

Remedii naturale

Ce puteti face, daca…

7 martie 2018

...aveti transpiratie urat mirositoare. Se amesteca, în parti egale, apa si otet...

Remedii naturale

Ce puteti face, daca…

5 martie 2018

...va cade parul. Puneti 100 g de busuioc proaspat intr-un litru de...

Remedii naturale

Banana – fructul antistres

21 februarie 2018

Daca pana prin anii 90 bananele constituiau chiar un exotism alimentar in...

Remedii naturale

Bucataria si materiile prime naturale

14 februarie 2018

Asa cum industria farmaceutica de astazi isi datoreaza reusitele practicilor terapeutice traditionale,...

Urmatorul Articol

Laptopul dauneaza grav fertilitatii

Imbraca-te, Pepita!

Palatul national Ajuda

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

26 iunie 363 d.Hr. – Moartea împaratului roman Iulian Apostatul

30 iunie 2025

În vara anului 363 e.n., împaratul Flavius Claudius Iulianus, cunoscut în istoriografia...

Citeste mai departe
Blitz

Malefici, dar geniali

30 iunie 2025

În filme, din punct de vedere al inteligentei, victimele ocupa de cele...

Citeste mai departe
Blitz

Sezatoare traditionala

30 iunie 2025

Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad (Str. Vasile Pârvan, Nr. 1) organizeaza pe 28...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Rujeola, o boala cu potential letal

30 iunie 2025

Cunoscuta ca una dintre infectiile virale relativ frecvente în copilarie, în primul...

Citeste mai departe
Femina Club

Leac redutabil

30 iunie 2025

Suparatoarea acnee are în propolis un remediu valoros. S-a demonstrat ca propolisul...

Citeste mai departe
Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.