Tinctura de ghimpe este un remediu care rareori da gres în aceasta afectiune. Se ia câte o lingurita diluata în jumatate de pahar cu apa, de patru ori pe zi. Rezultate cu adevarat miraculoase se obtin atunci când tinctura de ghimpe este combinata cu cea de pufulita (vezi recomandarile de mai jos), în proportii egale. Se ia din combinatia de tincturi câte o lingurita de patru ori pe zi înainte de masa cu o jumatate de ora. Primele rezultate apar în primele 10 zile, iar dupa o luna de tratament dispar aproape toate simptomele acestei boli.
Prima etapa de tratament este bine sa se tina 3 luni de zile, în care se va administra neîntrerupt acest amestec de tincturi. Dupa acest timp, se va face numai tratament de 10 zile pe luna, pentru a mentine rezultatele. În toata aceasta perioada nu se vor consuma bauturi alcoolice, carne cât mai putina, fara sosuri iuti sau foarte piperate, sare foarte putina, si fara hrana conservata.
Tinctura de ghimpe se obtine prin macinarea cu ajutorul unei râsnite de cafea a plantei uscate, dupa care se umple pe jumatate un borcan de 800 g, peste care se pune alcool de 70 de grade, umplându-se. Se închide cu capac ermetic, si se pune la macerat timp de 15 zile, dupa care se filtreaza prin tifon si se pune în sticlute mici de culoare închisa.
Planta numita pufulita sau „pufulita cu flori mici” se gaseste si la Plafar (Epilobium parviflorum). Se opareste o lingurita de planta cu 250 grame de apa în clocot, se lasa foarte putin sa se infuzeze. Se beau 2 cani pe zi, una dimineata, cealalta seara, cu o jumatate de ora înainte de a mânca. Nu uitati sa tineti în paralel un regim alimentar din care sa excludeti alcoolul si macar sa rariti cafeaua, daca nu puteti renunta la ea. Se asociaza cu tablete de „Propin” în prima luna, 2-3 comprimate de trei ori pe zi înainte de masa, timp de 30 de zile, apoi câte un comprimat de 3 ori pe zi, timp de 60 de zile. Se mai poate lua si 20 de zile Vitamina E forte. Tinctura de pufulita se tine 10 zile, dupa care, daca nu a fost folosita, se arunca si se prepara alta, proaspata, sau se cumpara gata preparata.
ADRIAN-NICOLAE POPESCU
Comentarii