O adevarata farmacie naturala, aloe vera poate contribui la dobandirea sanatatii alterate, precum si la profilaxia a numeroase maladii, cu conditia sa stim cum anume sa o folosim. Astfel, astmul, alergia, artroza, alcoolismul, bronsita, diabetul zaharat, herpesul, pancreatita si ulcerul sunt numai cateva dintre bolile in care aloe vera poate oferi alinare. Un „depozit” de sanatate. Aloe vera contine 20 dintre cei 22 de aminoacizi existenti in structura corpului uman, inclusiv sapte din cei opt aminoacizi esentiali, care nu pot fi sintetizati de organism. De asemenea, planta mai contine: vitamina A (carotenul), cu efecte benefice asupra vederii, si vitamine din complexul B, indispensabile in buna functionare a celulelor nervoase (aloe vera este singura planta care contine vitamina B12).
De asemenea, contine vitamina C (protejeaza organismul impotriva infectiilor si a efectelor stresului) si vitamina E (previne instalarea aterosclerozei si are un rol benefic in prevenirea bolilor cardiovasculare). Aloe vera mai are in compozitie peste 20 de minerale, dintre care amintim calciul, potasiul, fosforul, fierul, sodiul, magneziul, zincul, toate implicate in buna functionare a sistemului muscular si a celui nervos.
Leac contra oboselii. Daca nu ai pofta de mancare, te copleseste oboseala si nu scapi de febra, foloseste o licoare cu aloe vera, foarte apreciata pentru proprietatile antibiotice si tonice. Preparatul se obtine prin amestecul a doua tincturi, pe care le iei de la magazinele cu produse naturiste: 100 ml de tinctura de aloe si 30 ml de tinctura de propolis (in concentratie de 30%). Din tonicul astfel obtinut ia cate o lingurita, diluata cu putina apa, de cate trei ori pe zi, daca te confrunti cu o raceala, cu o infectie sau daca ai imunitatea scazuta.
Cresterea imunitatii organismului. Cura de trei saptamani cu aloe vera este indicata intr-o gama larga de afectiuni, de la anemii pana la imunitate scazuta. Pentru a tine o cura cu aloe, prepara un leac astfel: treci prin masina de tocat 1,5 kg de frunze de 3-5 ani. Peste acestea, adauga 2,5 litri de miere si 3,5 litri de vin rosu, de 14 grade. Tonicul se macereaza cinci zile intr-un borcan de sticla, care se pastreaza la racoare. Consuma cate o lingura, de trei ori pe zi.
Pentru un sange mai sanatos. Aloe vera este o planta antistres si regeneratoare a sistemului nervos. Stimuleaza digestia si imbunatateste functia ficatului si activitatea rinichilor. Ea distruge anumite bacterii, ciuperci si virusuri si este indicata in activarea circulatiei sangvine. Aceasta planta are puterea sa dilate vasele capilare, marind cantitatea de sange in zona cu probleme. Aplicata local, sub forma de compresa cu suc, are efect antiinflamator, reduce umflaturile pielii si ale muschilor si grabeste procesul de vindecare si de formare a celulelor.
ADRIAN-NICOLAE POPESCU
Comentarii