• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 14 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 14 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Pui cu lamaie si cartofi rosii

Pui cu lamaie si cartofi rosii

10 ianuarie 2013
in Retete culinare
A A

 Un pui, 4 lamai, o lingurita piper rosu si verde, o lingura frunze de busuioc verde, 1 kg cartofi, 4 linguri ulei de masline.

 Puiul se taie in patru, se adauga sucul de la doua lamai, se condimenteaza cu piper, frunze de busuioc taiate fin si ulei, apoi se da la cuptor pentru 20-25 minute. Cartofii se fierb in coaja pe jumatate, apoi se curata, se taie rondele, se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie se toarna putin ulei si se adauga cartofii; se prajesc pe ambele parti. Se servesc fierbinti.

Budinca de mere

1,5 kg mere, 6 oua, 400 g zahar, 180 g faina, 100 g unt, o lamaie, 1 praf de copt, 800 g frisca batuta, dulceata.

Intr-o cratita cu diametrul de 20-22 cm se topesc 100 g zahar pana se caramelizeaza usor. Merele se curata de coaja, se scobesc miezurile, se asaza in cratita cu zaharul caramelizat si se pune in fiecare mar cate o lingurita cu dulceata. Se da tava la cuptor, la foc potrivit, pana ce merele s-au copt. Se scoate cratita din cuptor si se lasa sa se raceasca. Separat, galbenusurile se bat cu 200 g de zahar, coaja si zeama de lamaie si untul, pana ce devin o crema spumoasa. Se adauga faina si praful de copt, amestecandu-se bine. La sfarsit, se incorporeaza albusurile batute spuma. Aceasta compozitie se toarna peste mere si se da cratita din nou la cuptor timp de 25-30 minute. Cand budinca este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se insiropeaza cu un sirop preparat din restul de zahar si coaja de lamaie. Se rastoarna budinca pe un platou in asa fel incat merele sa fie deasupra. Se lasa budinca la frigider timp de 2 ore, apoi se decoreaza cu frisca.

ShareTweet
Articolul precedent

Ikebana – arta aranjamentelor florale

Urmatorul Articol

10 greseli de evitat

Articole Similare

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Urmatorul Articol

10 greseli de evitat

OZN-urile si Universul holografic

Un general pe toate fronturile

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

6 noiembrie 1494 – S-a nascut sultanul Soliman Magnificul

11 noiembrie 2025

Soliman Magnificul, cunoscut si sub numele de Soliman I, a fost unul...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar despre laureatii cu… Nobel!

11 noiembrie 2025

De la savanti care au schimbat cursul stiintei pâna la lideri care...

Citeste mai departe
Blitz

Tinutul Momârlanilor, Tara dintre Jiuri

11 noiembrie 2025

Cunoscuta si ca Tinutul Momârlanilor, o denumire de suflet pentru locuitorii zonei,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cea mai frecventa boala articulara

11 noiembrie 2025

Osteoartrita se caracterizeaza printr-o „durere mecanica”, din ce în ce mai accentuata...

Citeste mai departe
Femina Club

Pasi esentiali

11 noiembrie 2025

Un adevar ce nu poate fi ignorat este acela ca pielea din...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 10-16 noiembrie 2025

11 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Saptamâna aceasta va fi una care va va multumi pentru...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.