• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 10 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 10 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Pui cu lamaie si cartofi rosii

Pui cu lamaie si cartofi rosii

10 ianuarie 2013
in Retete culinare
A A

 Un pui, 4 lamai, o lingurita piper rosu si verde, o lingura frunze de busuioc verde, 1 kg cartofi, 4 linguri ulei de masline.

 Puiul se taie in patru, se adauga sucul de la doua lamai, se condimenteaza cu piper, frunze de busuioc taiate fin si ulei, apoi se da la cuptor pentru 20-25 minute. Cartofii se fierb in coaja pe jumatate, apoi se curata, se taie rondele, se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie se toarna putin ulei si se adauga cartofii; se prajesc pe ambele parti. Se servesc fierbinti.

Budinca de mere

1,5 kg mere, 6 oua, 400 g zahar, 180 g faina, 100 g unt, o lamaie, 1 praf de copt, 800 g frisca batuta, dulceata.

Intr-o cratita cu diametrul de 20-22 cm se topesc 100 g zahar pana se caramelizeaza usor. Merele se curata de coaja, se scobesc miezurile, se asaza in cratita cu zaharul caramelizat si se pune in fiecare mar cate o lingurita cu dulceata. Se da tava la cuptor, la foc potrivit, pana ce merele s-au copt. Se scoate cratita din cuptor si se lasa sa se raceasca. Separat, galbenusurile se bat cu 200 g de zahar, coaja si zeama de lamaie si untul, pana ce devin o crema spumoasa. Se adauga faina si praful de copt, amestecandu-se bine. La sfarsit, se incorporeaza albusurile batute spuma. Aceasta compozitie se toarna peste mere si se da cratita din nou la cuptor timp de 25-30 minute. Cand budinca este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se insiropeaza cu un sirop preparat din restul de zahar si coaja de lamaie. Se rastoarna budinca pe un platou in asa fel incat merele sa fie deasupra. Se lasa budinca la frigider timp de 2 ore, apoi se decoreaza cu frisca.

ShareTweet
Articolul precedent

Ikebana – arta aranjamentelor florale

Urmatorul Articol

10 greseli de evitat

Articole Similare

Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Urmatorul Articol

10 greseli de evitat

OZN-urile si Universul holografic

Un general pe toate fronturile

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

3 iulie 1423 – S-a nascut regele Ludovic al XI-lea al Frantei

7 iulie 2025

Supranumit „Regele Paianjen” pentru firea sa vicleana si reteaua de aliante si...

Citeste mai departe
Blitz

„Schema feniciana” – o comedie neagra pentru zile albe

7 iulie 2025

Cunoscutul, dar si controversatul regizor Wes Anderson revine în atentia publicului cu...

Citeste mai departe
Blitz

Colectie vestimentara

7 iulie 2025

Expozitia ROYAL, care include lucrari inspirate din viata si activitatea Reginei Maria,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Sa întelegem acneea

7 iulie 2025

În general, la un nivel precar de informare si de educatie sanitara,...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii simple

7 iulie 2025

Mai ales vara, multe femei se plâng de senzatia de picioare obosite...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 7-13 iulie 2025

7 iulie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Veti munci din greu pentru a duce lucrurile la bun...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.