• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 1 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 1 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Spaghete cu salam si sos rosu

Spaghete cu salam si sos rosu

21 mai 2016
in Retete culinare
A A

 100 g spaghete, 200 g salam cu usturoi, 2 catei usturoi, 1 ardei gras, 1 ardei iute murat, o cana bulion, pasta de rosii, busuioc frunze, sare, piper.

 Se fierb spaghetele conform indicatiilor de pe ambalaj. Cat timp fierb pastele, se prepara sosul: se prajeste salamul taiat dupa preferinta, apoi se adauga ardeiul gras taiat bucati, ardeiul iute feliat subtire si continuam sa calim. Se adauga usturoiul si se mai caleste cateva secunde, sa nu devina amar. Se pun bulionul si pasta de rosii si se fierb putin, pana mai scade sosul. Se scurg spaghetele de apa si se pun imediat peste sos. Se amesteca bine si se servesc cu busuioc verde presarat deasupra.

Placinta cu branza si mere

 Aluat: 200 g unt, 200 g zahar, 4 oua, sare, 300 g faina, coaja de lamaie, 1 praf de copt.

 Umplutura: 900 g branza de vaci, 300 g smantana, 4 oua, 300 g zahar, 3 linguri gris, 100 g stafide, 40 g unt, 2 mere, coaja de lamaie, esenta de rom.

 Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, dupa care se adauga galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare. Se pune faina amestecata cu praful de copt, apoi coaja de lamaie si se omogenizeaza bine. La final se adauga albusurile batute spuma si se framanta un aluat omogen. Se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Pentru umplutura se amesteca bine branza cu smantana, se adauga ouale batute cu 200 g de zahar, esenta de rom, grisul si stafidele. Se da la rece 10 minute, timp in care se caramelizeaza merele, astfel: zaharul ramas il caramelizam, se adauga untul, iar cand s-a topit se pun merele taiate felii si se lasa sa se caramelizeze. Se intinde aluatul intr-o foaie, se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, inclusiv pe marginile tavii. Se adauga jumatate din compozitia de branza, apoi un strat de mere caramelizate, iarasi restul de branza si deasupra merele ramase. Se taie surplusul de aluat ramas pe margini. Se da tava la cuptor, 50 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

ShareTweet
Articolul precedent

Oamenii de deasupra omenirii

Urmatorul Articol

Tenul si carenta de vitamine

Articole Similare

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Macrou cu legume

23 septembrie 2025

1 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3...

Urmatorul Articol

Tenul si carenta de vitamine

Pilotii, OZN-urile si CIA

Harkov, batalia pierduta de Stalin

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

23 octombrie 1812 – Complotul generalului Malet

27 octombrie 2025

În zorii zilei de 23 octombrie 1812, la Paris, generalul Claude François...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar: „Oameni obisnuiti”

27 octombrie 2025

În septembrie 2025, lumea filmului a pierdut o legenda: Robert Redford, regizorul...

Citeste mai departe
Blitz

Calatorie în lumea de dincolo

27 octombrie 2025

Palatul Sutu gazduieste, din 23 octombrie, expozitia „Calatoria în lumea de dincolo....

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Beneficiile orei standard permanente

27 octombrie 2025

Schimbarea anuala a orei oficiale are la baza ratiuni exclusiv economice, care...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten ferm si luminos

27 octombrie 2025

Aspectul sanatos, tanar, frumos al tenului bine hidratat se mentine si cu...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 27 octombrie – 2 noiembrie 2025

27 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa obiectivitate pentru a putea vedea cum va...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.