4-6 cotlete sau felii de pulpa din spate de la porc, 4-5 mere, ulei, 2 linguri cu unt, 1/2 kg cartofi fierti in coaja, o legatura de marar verde, o legatura de patrunjel verde, otet, ulei, o lingura cu rom, piper sare.
Se spala carnea si se bate putin. Cotletele se rumenesc in ulei mult si incins, pe ambele parti. Se scot pe o farfurie. Se spala si se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se curata si se taie rondele. Se ia un vas rezistent la caldura (ceramica, Jena) de forma ovala. Se asaza cartofii in vasul uns cu unt. Se presara verdeata, se pun bucatele de unt. Se asaza feliile de carne. Se curata si se taie merele felii groase si se asaza in jurul cotletelor, se stropesc cu unt si apoi vasul se da la cuptor si se lasa sa se rumeneasca merele. La masa se servesc in vasul care a fost la cuptor.
Comentarii