• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 17 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 17 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rulada cu stafide

Rulada cu stafide

25 aprilie 2001
in Retete culinare
A A

Aluatul: 450 g faina, 250 ml lapte, 60 g unt, 2 lingurite zahar, 20 g drojdie de bere, putina sare.
Umplutura: 1 ou, 100 g zahar tos, 1 lingurita scortisoara, 125-150 g stafide, 20 g unt, 2 linguri zahar tos pentru tapisat forma, 2 linguri zahar pudra.

Într-un vas încalzit se pune faina, în mijloc se pune drojdia amestecata cu sarea si zaharul si desfacuta cu lapte caldut. Se framânta aluatul pâna se aduna ghem. Se pune apoi pe planseta unde se mai framânta înca 10 minute împreuna cu untul. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca pâna îsi dubleaza volumul. Se împarte aluatul în trei parti, se întind cu sucitorul trei foi, se unge fiecare cu ou batut si se presara cu zaharul amestecat cu scortisoara si stafidele. Se ruleaza bine, se taie felii groase de 2 cm care se asaza pe lat (distantele una de alta sa fie mai mare ca sa aiba loc de crescut), într-o tava care în prealabil a fost unsa cu unt si presarata cu zahar tos. Se lasa sa creasca 20 minute, se presara fiecare bucata cu zahar pudra sau tos si se pune tava la cuptor la foc potrivit circa 15-20 minute. Când sunt gata se asaza pe o farfurie întinsa.

ShareTweet
Articolul precedent

Gulas secuiesc

Urmatorul Articol

Constantin Stan un realist supravegheat

Articole Similare

Femina Club

Legume cu smantana

15 decembrie 2025

1 kg legume fierte, 250 ml smantana, 30 g faina, sare, 50...

Femina Club

Pui caramelizat

8 decembrie 2025

1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere,...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Urmatorul Articol

Constantin Stan un realist supravegheat

Unde ne aflam? Cum suntem facuti?

Artizanii mitologiei rapirilor

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

11 decembrie 969 – Asasinarea împaratului bizantin Nicefor al II-lea

15 decembrie 2025

Nicefor al IIlea Focas (Nikeforos Fokas) a domnit ca împarat bizantin între...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai bune filme despre Frankenstein

15 decembrie 2025

Savantul Frankenstein si creatura sa monstruoasa au captivat generatii întregi, dand nastere...

Citeste mai departe
Blitz

Enciclopedie a provinciei

15 decembrie 2025

Primul volum al trilogiei „Encyclopaedia Bannatica”, semnat de medicul timisorean Adrian Badescu,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Alimente sanatoase pentru vasele de sânge

15 decembrie 2025

Consumul excesiv de alimente procesate sau de grasimi nesanatoase poate duce la...

Citeste mai departe
Femina Club

Stralucire si luminozitate

15 decembrie 2025

Exista multiple „trucuri” la care e bine sa apelati pentru a da...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 15-21 decembrie 2025

15 decembrie 2025

BERBEC 21.0320.04: Sunteti ghidati de o puternica dorinta de a schimba peisajul,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.