• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 16 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 16 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Supa-crema de mazare uscata

Supa-crema de mazare uscata

7 februarie 2001
in Retete culinare
A A

250-300 g mazare uscata, 1 ceapa, 2 fire praz (partea alba), 80 g unt sau untdelemn, 1/2 lingura faina, 1 lingurita zahar, sare, piper, 1 1/2 litru apa.
Se curata mazarea, se spala si se asaza la foc cu ceapa, prazul si apa rece cât sa le acopere. Sa lasa sa fiarba la foc încet, ca sa nu se lipeasca (fiind apa putina). Dupa ce s-a fiert foarte bine, se strecoara si se trece mazarea prin sita. Se pun 3/4 din cantitatea de grasime în oala, se adauga faina, se amesteca bine, apoi se introduce pireul de mazare, se caleste putin, dupa care se subtiaza cu zeama în care a fiert mazarea, se amesteca bine si dupa câteva clocote, se adauga zaharul si sarea dupa gust. Pentru ca supa-crema de mazare sa aiba o culoare verde, frumoasa, se oparesc câteva foi de spanac în apa clocotita cu sare, se trec prin sita si se adauga în supa. Când supa-crema este gata, se adauga restul de unt, verdeata tocata, piper. Se serveste la masa cu saleuri de cascaval.

ShareTweet
Articolul precedent

Prof. dr. VIRGIL ANKAR, Universitatea de Medicina „Carol Davilla”, Bucuresti, Clinica de Obstetrica

Urmatorul Articol

Salam dietetic

Articole Similare

Femina Club

Legume cu smantana

15 decembrie 2025

1 kg legume fierte, 250 ml smantana, 30 g faina, sare, 50...

Femina Club

Pui caramelizat

8 decembrie 2025

1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere,...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Urmatorul Articol

Nu esti obligat sa traiesti ca un prost

Etna Valley imperiul electronic al Siciliei

Terapeuti care afirma ca stau de vorba cu Dumnezeu

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

11 decembrie 969 – Asasinarea împaratului bizantin Nicefor al II-lea

15 decembrie 2025

Nicefor al IIlea Focas (Nikeforos Fokas) a domnit ca împarat bizantin între...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai bune filme despre Frankenstein

15 decembrie 2025

Savantul Frankenstein si creatura sa monstruoasa au captivat generatii întregi, dand nastere...

Citeste mai departe
Blitz

Enciclopedie a provinciei

15 decembrie 2025

Primul volum al trilogiei „Encyclopaedia Bannatica”, semnat de medicul timisorean Adrian Badescu,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Alimente sanatoase pentru vasele de sânge

15 decembrie 2025

Consumul excesiv de alimente procesate sau de grasimi nesanatoase poate duce la...

Citeste mai departe
Femina Club

Stralucire si luminozitate

15 decembrie 2025

Exista multiple „trucuri” la care e bine sa apelati pentru a da...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 15-21 decembrie 2025

15 decembrie 2025

BERBEC 21.0320.04: Sunteti ghidati de o puternica dorinta de a schimba peisajul,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.