• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 31 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 31 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Omul de zapada (tort)

Omul de zapada (tort)

25 decembrie 1999
in Retete culinare
A A

500 g biscuiti, 250 g nuci sau alune macinate, 50 g cacao, 1/2 l lapte cu 250 g zahar, doua albusuri, 120 g zahar pudra, câteva drajeuri de ciocolata, o bucata jeleu rosu.  Într-un castron se pun la înmuiat 500 g biscuiti din comert sau cozonac uscat cu 1/2 l lapte îndulcit cu 250 g zahar. Dupa ce s-a înmuiat se adauga 250 g nuci sau alune macinate, 50 g cacao si eventual putin rom. Se amesteca totul împreuna. Consistenta pastei trebuie sa fie potrivita. Daca este sfarâmicioasa se adauga lapte, daca e prea moale, nuci macinate. Se împarte pasta în trei parti neegale. Din partea mai mare se face un bulgare mare pentru corp, un bulgare mic pentru cap si din restul compozitiei jobenul. Dupa ce s-a modelat trupul se asaza pe o farfurie rotunda de tort si pe trup se fixeaza capul cu ajutorul unei scobitori. Separat se bat spuma 2 albusuri împreuna cu 120 g zahar pâna se leaga si devine lucioasa (eventual se bate pe aburi ca pentru bezele). Cu aceasta crema alba se glaseaza tortul turnând câte putin cu lingurita ca sa se îmbrace bine capul si corpul. Din restul compozitiei se face jobenul si un cilindru. Din drajeuri de ciocolata se fac nasturi si ochii, din jeleu galben nasul si din jeleu rosu gura. Se înfige o ramurica de brad în chip de matura tinuta sub brat.

ShareTweet
Articolul precedent

MIRCEA BODOLAN„Nu visez castele, masini de lux…”

Urmatorul Articol

Christopher Franke, un veteran

Articole Similare

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Femina Club

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...

Femina Club

12 mai 2025

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200...

Femina Club

Piure de telina

5 mai 2025

1 kg telina, 3 linguri unt, 1/2 cana lapte, sare, piper, nucsoara...

Femina Club

5 mai 2025

Pizza rulata 550 g aluat pizza, 150 g sos de rosii, 500...

Femina Club

Oua umplute

22 aprilie 2025

6 oua, 100 g piept pui fiert si tocat, 2 linguri maioneza,...

Urmatorul Articol

Christopher Franke, un veteran

NOBEL '99      Omul care poate filma o reactie chimica!

Femeia care simte pulsul Terrei

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

22 mai 1176 – Tentativa de asasinare a lui Saladin

26 mai 2025

Saladin a fost primul sultan al Egiptului si Siriei si fondatorul dinastiei...

Citeste mai departe
Blitz

Iubirea nu cunoaste bariere în filme

26 mai 2025

Filmele în care personajele principale se îndragostesc în ciuda diferentelor de clasa...

Citeste mai departe
Blitz

Manastirea medievala de la Igris

26 mai 2025

Pasionatii de istorie si arheologie pot descoperi expozitia „Manastirea cisterciana de la...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

„Mitul” celor doi litri de apa

26 mai 2025

Diverse surse medicale au creat un mit referitor la consumul zilnic de...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten luminos

26 mai 2025

Vitaminele, antioxidantii, celelalte componente ale mastilor naturale îsi arata efectele benefice asupra...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 26 mai – 1 iunie 2025

26 mai 2025

BERBEC 21.03-20.04: Tema principala în aceasta saptamâna este o concentrare puternica pe...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.