• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 18 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 18 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Dulciuri care ataca dintii si buzunarele milionarilor

Dulciuri care ataca dintii si buzunarele milionarilor

26 decembrie 2014
in Consultatii fara plata
A A

Nimic nu e mai bun, la finele unei mese delicioase, decât un desert pe cinste, dulce si savuros, fie ca vorbim de torturi, prajituri, placinte sau înghetata. Orice, zahar sa aiba, cum ar spune pofticiosii. Atunci când vine vorba de dulciuri, unii au oarecare strângere de inima, gândindu-se ca smaltul dintilor si arterele sau ficatul lor ar avea de suferit. Dar ce-ati spune de niste dulciuri atât de scumpe încât sa va lase cu suferinta la… buzunar?

Ciocolata Noka

 

Pe locul cel mai de jos al clasamentului celor mai scumpe dulciuri se afla ciocolata produsa de firma Noka si care costa „doar” 1668 de dolari kilogramul. Folosind diverse tipuri de cacao, din Ecuador, Venezuela, Cote d’Ivoire si Trinidad, ciocolata, vânduta sub brandul Vintage Collection e de culoare neagra, având un continut de cel putin 75% cacao si niciun fel de aditiv.

 

Cea mai scumpa negresa

 

O bucatica de negresa – prajitura, nu femeia! – nu mai mare decât pumnul unui copil costa, la restaurantul Brule din Atlantic City, New Jersey, fix 1000 de dolari. Desigur, nu-i orice fel de negresa, ci e facuta din ciocolata neagra acoperita cu crema italiana de castane si servita cu înghetata, precum si cu un pahar din cel mai scump vin portughez, Quinta do Novel Nacional, un Porto delicios ne asigura cunoscatorii, fara de care, probabil, nu putem savura nici gustul, nici pretul negresei…

 

Deliciul Sultanului

 

Daca treceti prin Istanbul si va prisosesc 1000 de dolari, neaparat mergeti la hotelul Ciragan Palace, pentru a mânca acest deliciu otoman facut din smochine, pere, caise si gutui tinute la macerat în rom jamaican nu mai putin de doi ani! Pe lânga blat, prajitura mai contine si un toping din vanilie din Polinezia, caramel, trufe negre si o frunzulita de aur de 24 k. Pentru prepararea acestei minunatii un bucatar priceput trudeste 72 de ore! Oricum, daca va dau ghes inima si portofelul sa mâncati asa ceva, trebuie sa cereti înainte cu cel putin o saptamâna, pentru ca prajitura se face doar la comanda.

 

Pricomigdale Haute Couture

 

Aceasta prajitura e compusa din doua fursecuri unite între ele cu crema de unt si e numita de francezi „macaroon”. Foarte popular în Franta, acest dulce are, de obicei, un pret rezonabil, dar cel la care ne referim, preparat de chef Pierre Herme, costa cât un ochi din cap: 7414 dolari cutia. Bineînteles, cumparatorul poate alege singur ingredientele din care bucatarul îi va prepara prajiturica, preferatele casei fiind „macaroons” cu vin rosu, fleur de sel, otet balsamic sau unt de arahide.

 

Frrrozen Haute Chocolate

 

Un alt desert pe care-l puteti degusta doar la restaurantul Serendipity 3 din New York este, de fapt, o bautura. Pentru 25.000 de dolari va puteti delecta cu o licoare înghetata de consistenta unui shake si continând varietati de cacao din 14 tari, lapte si, 5 grame de aur de 24 de carate. Deasupra, bautura e garnisita cu crema de frisca si trufe rase. De prisos sa spunem ca preparatul e servit într-un pocal de aur încrustat cu diamante si poate fi amestecat cu o lingurita tot de aur, ce va fi luata acasa de client, sa aiba ce vinde si de ce-si aminti în caz ca va ajunge vreodata falit!

 

Prajitura de platina

 

Creata de patiserul japonez Nobue Ikara, aceasta prajitura costa 130.000 de dolari si e, de fapt, un tort mai mititel, decorat cu glazura alba, încrustata cu margele si foite de platina care se pot consuma. Prajitura a fost expusa la expozitia Platinum Guild International, o confrerie a bijutierilor care vând obiecte de platina, pentru a face reclama acestui metal pretios.

 

Prajitura cu fructe si diamante

 

Cofetarii japonezi nu au facut pasiune doar pentru platina, ci si pentru pietre pretioase. La o expozitie desfasurata cu prilejul Craciunului a fost expusa si creatia intitulata „Miracolul Naturii”, o prajitura a carei concepere a durat sase luni si care a fost apoi realizata într-o luna. Aparent o banala prajitura, ea este însa împodobita cu 223 de diamante, care nu sunt comestibile decât daca vreti, într-adevar, sa pareti un miliardar excentric…

 

GABRIEL TUDOR

ShareTweet
Articolul precedent

Cu ochii in bucate, dar si spre viitor

Urmatorul Articol

Interviu torid cu „Pescarusul polar”

Articole Similare

Consultatii fara plata

Alimente sanatoase pentru vasele de sânge

15 decembrie 2025

Consumul excesiv de alimente procesate sau de grasimi nesanatoase poate duce la...

Consultatii fara plata

Autofagia si postul intermitent

8 decembrie 2025

Ideea de post alimentar s-a imprimat în mentalul colectiv ca o practica...

Consultatii fara plata

Sfaturi „de sezon” pentru pacientii cu tiroidie

3 decembrie 2025

Perioada rece a anului creste nevoia organismului de hormoni tiroidieni. Din acest...

Consultatii fara plata

Omul contemporan, între post si abuzul alimentar

23 noiembrie 2025

Celebrul filosof Arthur Schopenhauer ne amintea un adevar comun, atât de banal...

Consultatii fara plata

Stop cardiac sau atac de cord?

18 noiembrie 2025

Relativ frecvent între cele doua probleme de sanatate mentionate se pune semnul...

Consultatii fara plata

Cea mai frecventa boala articulara

11 noiembrie 2025

Osteoartrita se caracterizeaza printr-o „durere mecanica”, din ce în ce mai accentuata...

Urmatorul Articol

Interviu torid cu „Pescarusul polar”

Evlaviosul Raphael, cu ochii pe Fecioara

Rochia alba de mireasa, in cautarea unui Fat-Frumos

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

11 decembrie 969 – Asasinarea împaratului bizantin Nicefor al II-lea

15 decembrie 2025

Nicefor al IIlea Focas (Nikeforos Fokas) a domnit ca împarat bizantin între...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai bune filme despre Frankenstein

15 decembrie 2025

Savantul Frankenstein si creatura sa monstruoasa au captivat generatii întregi, dand nastere...

Citeste mai departe
Blitz

Enciclopedie a provinciei

15 decembrie 2025

Primul volum al trilogiei „Encyclopaedia Bannatica”, semnat de medicul timisorean Adrian Badescu,...

Citeste mai departe
Femina Club

Stralucire si luminozitate

15 decembrie 2025

Exista multiple „trucuri” la care e bine sa apelati pentru a da...

Citeste mai departe
Femina Club

Legume cu smantana

15 decembrie 2025

1 kg legume fierte, 250 ml smantana, 30 g faina, sare, 50...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 15-21 decembrie 2025

15 decembrie 2025

BERBEC 21.0320.04: Sunteti ghidati de o puternica dorinta de a schimba peisajul,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.