• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 3 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 3 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Cartofi gratinati

Cartofi gratinati

16 decembrie 2024
in Femina Club, Retete culinare
A A

700 g cartofi, 200 g brânza telemea, 200 ml smântâna de gatit, 2 oua, o ceapa, 50 ml ulei, 1/2 lingurita cimbru uscat, 1/2 lingurita busuioc uscat, 1/2 lingurita rozmarin uscat, sare, piper, 50 g parmezan ras.

Se spala cartofii si se fierb în coaja circa 20 minute (sa nu fie complet fierti). Se fierb ouale, tari. Dupa ce se racesc, se cojesc cartofii si se taie rondele fine. Ouale se cojesc si se taie în rondele subtiri. Se unge cu ulei un vas termorezistent, se pune un strat de rondele de cartofi, apoi un strat de rondele de ou si înca un strat de rondele de cartofi. Intr-un bol se amesteca bine smântâna cu telemeaua rasa, ceapa tocata marunt, cimbrul, busuiocul, rozmarinul, sare si piper dupa gust. Se toarna compozitia peste cartofii din vas, iar deasupra se presara parmezanul ras. Se da la cuptorul preîncalzit si se coace pâna se rumeneste furmos.

Chec de post

3 banane coapte, 150 g zahar, 100 ml ulei, 100 ml apa minerala, 1 plic zahar vanilat, 250 g faina, o lingurita praf de copt, o jumatate lingurita bicarbonat de sodiu, sare, 100 g nuci tocate, o lin-gurita scortisoara.
Pentru decor: o banana, 2 linguri nuci tocate.

Se paseaza bananele într-un bol mare pâna se obtine un piure fin. Se amesteca piureul de banane cu zaharul, uleiul si apa minerala. Se adauga zaharul vanilat si se omogenizeaza bine. Se încorporeaza treptat faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara. La urma se pun si nucile tocate. Se tapeteaza tava de chec cu hârtie de copt si se toarna aluatul. Deasupra se decoreaza cu felii de banana si se presara nuci tocate. Se da tava la cuptor si se coace checul timp de 45-50 de minute la foc potrivit. Dupa coacere, se lasa sa se raceasca în tava si apoi se feliaza.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 16-22 decembrie 2024

Urmatorul Articol

Remedii naturale

Articole Similare

Femina Club

Agresiunile sezonului rece

23 noiembrie 2025

Iarna, când temperaturile scad si aerul devine din ce în ce mai...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Remedii rapide

18 noiembrie 2025

Ideal ar fi ca îngrijirea cotidiana sa confere tenului dumneavoastra hidratare suficienta,...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pasi esentiali

11 noiembrie 2025

Un adevar ce nu poate fi ignorat este acela ca pielea din...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Urmatorul Articol

Remedii naturale

Alimente care nu ne hranesc

Craciunul la Palat

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

20 noiembrie 284 d.Hr. – Diocletian este proclamat împarat

23 noiembrie 2025

Pe 20 noiembrie 284 d.Hr., la Nicomedia, un moment crucial a marcat...

Citeste mai departe
Blitz

De la figuranti la superstaruri: povesti uimitoare ale actorilor

23 noiembrie 2025

Actori faimosi care si-au început cariera muncind din greu, ca simplu figuranti?...

Citeste mai departe
Blitz

Fragilitatea Eternului

23 noiembrie 2025

O expozitie-eveniment, unica în România, „Fragilitatea Eternului. De la Pompeii la Grand...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Omul contemporan, între post si abuzul alimentar

23 noiembrie 2025

Celebrul filosof Arthur Schopenhauer ne amintea un adevar comun, atât de banal...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 24-30 noiembrie 2025

23 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Sunteti norocosi! Urmeaza o saptamâna productiva si aveti avantajul de...

Citeste mai departe
Istorii

Omul pe care nu l-au putut spânzura

23 noiembrie 2025

În dimineata zilei de 23 februarie 1885, în curtea închisorii Exeter din...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.