Primul pas în eliminarea celulitei îl reprezinta hidratarea. Ceaiul verde limiteaza absorbtia lipidelor si a glucidelor, fiind un ajutor de baza în controlul colesterolului. Se recomanda un ceai verde dimineata, preparat si cu câteva picaturi de suc de lamâie, o ceasca de cafea, care are si ea efecte antioxidante si în rest, apa plata.
In afara hidratarii exista unele legume si fructe, adevarati aliati în lupta cu celulita, deoarece consumul lor ajuta la îndepartarea aspectului de coaja de portocala al pielii. Alegeti-le pe cele preferate si consumati-le în stare proaspata.
Spanacul este bogat în antioxidanti si contine multa vitamina A, vitaminele B9, C, E si K, dar si magneziu sau luteina, un antioxidant important. Contine si acid folic, care ajuta organismul sa regenereze celulele si sa fie reduse semnificativ zonele cu celulita.
Atât prazul, cât si ceapa ajuta la diminuarea retentiei de lichid, sporind eliminarea toxinelor si topirea celulitei.
Telina este bogata în vitamina C si substante active, ce reduc nivelul colesterolului rau, întarind în acelesi timp sistemul imunitar. Telina activeaza metabolismul grasimilor, iar uleiurile esentiale si hormonii vegetali continuti sunt benefici în lupta cu celulita.
ECATERINA BATRANEANU
Comentarii