1 kg cotlet porc, 8 coaste afumate de porc, 10 ciuperci champignon, 6 cartofi, 150 ml vin alb, 400 ml apa, sare, 2-3 catei de usturoi, rozmarin, 50 ml ulei, 3 linguri ulei de masline, cimbru, oregano, busuioc, coriandru, boia dulce.
Se taie cotletul de porc, se unge cu ulei, sare si mirodenii, iar între feliile de carne se pun usturoi taiat bucatele mici si firicele de rozmarin. Intr-o tava pentru friptura se pun 50 ml ulei si coastele afumate. Se curata, se spala si se taie în felii groase cartofii si ciupercile, apoi se adauga lânga carne, lasând coastele la fund. Se pun vinul si apa, se presara mirodeniile, sare dupa gust si ulei de masline. Tava se acopera cu folie si se da la cuptor, la foc foarte mic. Când carnea s-a patruns bine se ia folia si se lasa sa se rumeneasca.
Briose cu afine
250 g faina, 150 g zahar, o lingurita praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 180 ml lapte, 60 ml ulei, 1 ou, sare, esenta de vanilie, 130 g afine.
Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, bicarbonatul si sarea. Oul se bate într-un castron si se amesteca bine cu laptele, uleiul si esenta de vanilie, apoi se adauga peste faina si se amesteca usor pâna se omogenizeaza. La final se încorporeaza afinele fara sa amestecam prea mult. Compozitia se pune în formele pentru briose si se coc la foc potrivit.
Comentarii