500 g fasole verde grasa, 2 cepe, 2 ardei grasi, 2-4 rosii, patrunjel verde, 1 lingura cu faina, 1 ou, 3 linguri cu smântâna, 2 linguri de apa 1/2 litru de bors. Se curata fasolea, se spala, se taie in bucati de 2-4 cm. Se pune o oala cu apa la fiert, când da in clocot se pun: fasolea, ceapa si ardeiul taiate patratele. Se curata rosiile de pielite, se scot semintele, se taie cubulete si se pun in oala cu fasole. Se lasa sa fiarba acoperit la foc mic. Se prepara un sos alb din: 1 lingura cu ulei incalzit, 1 lingura cu faina si apa. Sosul alb se toarna in ciorba si se lasa sa mai fiarba. Se drege cu ou batut cu smântâna. La sfârsit se adauga sare. Se acreste cu bors si se lasa sa mai dea câteva clocote. Cine doreste pune leustean si patrunjel verde taiate marunt. Se acopera cu capac, se da oala deoparte.
Comentarii