300-400 g brânza de vaci, 0,250 l lapte, 2 linguri faina, 100 g svaiter, 2 oua, 100 g zahar, 1/2 baton de vanilie, 50 g stafide, 1 lingura unt, 1 cescuta sirop de fructe.Se pune laptele la fiert. Separat se desface faina in putin lapte rece, amestecând bine sa nu se formeze cocoloase si se toarna peste laptele clocotit. Se adauga zaharul si vanilia, continuându-se fierberea inca 10 minute, timp in care se amesteca, sa nu se prinda. Se trage oala de pe foc, se lasa sa se racoreasca, apoi se pune brânza de vaci, svaiterul ras, ouale si stafidele, amestecând bine pâna la omogenizare. Se ia o tava potrivita, se unge cu unt, se presara cu o lingura de zahar tos apoi se toarna compozitia. Se introduce tava in cuptor, pentru 40-45 minute, la foc potrivit. Când budinca este coapta se scoate din cuptor, se taie in romburi sau patrate (dupa dorinta) si se serveste cu sirop de fructe. Se serveste calda.
Comentarii