3/4 kg carne de berbec, 2-3 cepe, 2 linguri ulei, 1/2 kg rosii, 2-3 ardei grasi, piper, frunze de menta, 2 litri apa.
Se curata ceapa, se spala si se taie felii subtiri. Se încinge grasimea într-o oala, se adauga ceapa, iar când începe sa se îngalbeneasca se pun rosiile curatate de pielita si sâmburi si taiate în patru, ardeii taiati felii, sare, piper si câteva frunze de menta. Când totul s-a înmuiat, se adauga 2 litri de apa clocotita si carnea de berbec. Se lasa sa fiarba la un foc mic. Când carnea este bine fiarta, se scoate, se alege de pe oase, se taie în cuburi mici si se pune în castron. În ciorba fierbinte se adauga taiteii fierti separat, se mai lasa sa dea un clocot împreuna, dupa care se toarna în castron peste carne. Pe deasupra se presara verdeata tocata fin.
Friptura de porc cu alune
550 g muschi file de porc, 200 g frunze proaspete de salvie,...
Comentarii