Pieptul de la o gaina, 1 felie de pâine, 1 lingura de smântâna, unt proaspat (cât 2 nuci), 1 ceapa fiarta, 1 albus, sare, piper, 1 vârf de cutit de bicarbonat, 2 linguri de pesmet, 2 linguri de untura.
Se da prin masina de doua ori pieptul de gaina (crud). Se pun miezul de la o felie de pâine alba muiat în lapte si bine stors, o lingura de smântâna, untul proaspat, o ceapa fiarta în supa sau coapta în cuptor, un albus batut spuma, sare, piper. Se mai trece totul înca o data prin masina, se adauga un vârf de cutit de bicarbonat, se freaca bine si se lasa 1/2 ora sa se odihneasca la rece. Se ia cu lingura din compozitie, se fac pârjoale date prin pesmet fin cernut si se prajesc în untura multa. Se servesc cu cartofi si salata de sfecla.
Comentarii