1 telina, 2 morcovi potriviti si unul mic, 1 patrunjel, 1 ceapa mijlocie, 2-3 cartofi, 1 lingurita tarhon, 1 lingura frunze de telina tocate, suc de lamâie sau otet de mere, 2 l apa, 1 ardei gras, smântâna, ou si 1 lingurita de faina. Se spala, se curata legumele, se mai spala o data si se taie cubulete. Morcovul mic se rade pe razatoare. Ceapa se taie marunt. Se pune la incins uleiul si se calesc legumele impreuna cu morcovul ras. Se adauga apa si ceapa. Se lasa sa fiarba bine legumele, se trage oala deoparte si se adauga sare si sucul de lamâie. Se bate oul cu faina, se amesteca cu smântâna, se pune in ciorba si se lasa sa mai dea un clocot. Se trage oala de pe foc, se pune verdeata tocata marunt. Se acopera si se lasa pâna servim, cu o lingura de smântâna in farfurie.
Comentarii