• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
duminică, 15 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
duminică, 15 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Coltunasi cu sfecla rosie si branza de capra

Coltunasi cu sfecla rosie si branza de capra

7 septembrie 2017
in Retete culinare
A A

 Pentru aluat: 500 g faina, 2 oua, ½ lingurita sare, apa calda, piure de la o sflecla rosie coapta.

 Pentru umplutura: 250 g branza de capra, 1 ou, 1 varf cutit praf de nucsoara, o lingurita gris.

 Se amesteca faina, piureul de sfecla rosie, sarea si ouale, apoi se toarna apa calduta (aproximativ o cana). Se framanta pana nu se mai lipeste de maini. Compozitia trebuie sa fie mai putin vartoasa, ca sa se poata intinde usor. Se intinde o foaie subtire, de 2-3 mm, care se taie in patrate. Se amesteca intr-un bol branza de capra cu oul, grisul si nucsoara. Se pune pe fiecare patrat o lingurita cu branza si se formeaza triughiuri sau dreptunghiuri prin presarea marginilor cu furculita sau cu mana. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare aproximativ 35 minute, la foc moderat. Ca sa nu se dezlipeasca, nu trebuie sa folositi multa faina cand intindeti foaia si inainte de a pune branza sa o intoarceti invers. Se servesc calzi, alaturi de un sos de smantana sau simpli.

Tort cu fructe

 Pentru blat – pentru o foaie: 5 oua, 5 linguri apa, 5 linguri zahar, 10 linguri faina, 1 praf de copt.

 Pentru crema: 6 plicuri budinca vanilie, 1 pachet unt.

 Pentru decor: 500 ml frisca, 2 plicuri jeleu alb, 1 mar, o para cu coaja rosie, o portocala, 2 kiwi, cateva capsuni, 1 plic gelatina pentru ornat.

 Se bat albusurile cu apa foarte bine. Se adauga zaharul, praful de copt si se bate, apoi se adauga galbenusurile. Se amesteca bine cu o lingura de faina, foarte usor, adaugand in compozitie lingura dupa lingura. Se pune compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mic, 20 de minute. Se fac trei astfel de blaturi. Crema se prepara din praful de budinca dupa indicatiile de pe plic, se amesteca dupa ce s-a racit cu untul frecat spuma. Blaturile se insiropeaza cu sirop aromatizat cu esenta de rom. Frisca se bate separat. Foile se umplu cu crema obtinuta si apoi se imbraca in frisca. Se decoreaza cu fructe si se toarna peste ele gelatina preparata dupa indicatii.

ShareTweet
Articolul precedent

Se poate muri de frica?

Urmatorul Articol

Ritualuri stravechi, cat se poate de actuale

Articole Similare

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Femina Club

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...

Femina Club

12 mai 2025

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200...

Femina Club

Piure de telina

5 mai 2025

1 kg telina, 3 linguri unt, 1/2 cana lapte, sare, piper, nucsoara...

Urmatorul Articol

Ritualuri stravechi, cat se poate de actuale

Cazul M.G.

O tragedie regala unica

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

5 iunie 1968 – Robert F. Kennedy este asasinat

9 iunie 2025

Pe 5 iunie 1968, Statele Unite ale Americii au fost zguduite de...

Citeste mai departe
Blitz

Filme pe care le-am revedea la nesfârsit

9 iunie 2025

Exista unele filme pe care simti întotdeauna ca trebuie sa le urmaresti...

Citeste mai departe
Blitz

Hotel Victoria

9 iunie 2025

O expozitie care propune descoperirea povestii unei cladiri emblematice de pe Strada...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Longevitatea la îndemâna noastra

9 iunie 2025

Medicii si cercetatorii afirma ca, pe masura ce speranta de viata creste,...

Citeste mai departe
Femina Club

Exfoliant natural

9 iunie 2025

V-ati gândit ce exfoliant natural, bine parfumat, ati putea folosi cu usurinta?...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 9-15 iunie 2025

9 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Ritmul zilelor se va accentua în aceasta perioada si veti...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.