1 kg aluat de cozonac simplu (din – 3-4 oua la 1 kg de faina, zahar, ulei, mirodenii, 1 cub de drojdie, nuci amestecate cu magiun sau dulceata de visine, 0,5 litru ulei pentru copt. Dupa ce-a crescut, aluatul se pune pe planseta si se framânta bine. Se intinde o foaie groasa de un deget. Pe jumatate din suprafata foii se asaza gramajoare de umplutura, la distanta de trei degete intre ele, si se acopera cu restul de foaie. Cu gura unui pahar inmuiat in faina se taie craflele (gogosii). Gura paharului se inmoaie in faina de fiecare data ca sa nu se prinda aluatul de ea. Se lasa craflele pe planseta la crescut. Dupa ce au crescut, se pune uleiul la incalzit si când este fierbinte se da drumul pe rând la crafle sa se rumeneasca uniform pe ambele parti. Se scot cu lingura cu gauri si se lasa la scurs pe o tava, apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat. Se servesc calde sau reci.
Comentarii