500 g aluat fraged, 2 cepe, 3 dovlecei, 3 vinete, 3 ardei grasi, 3 rosii mari, o lingu-ra de capere, putina supa, ulei, sare, piper.
Se curata vinetele si se taie cuburi. Se pun pe un plan inclinat, se presara cu sare si se lasa circa o jumatate de ora, pâna ce-si elimina zeama amara. Se curata rosiile de pielita si se taie bucati, se curata ardeii, eliminând semintele si pielitele, apoi se taie bucati. Se rumeneste ceapa intr-o cratita cu circa 100 ml ulei, se adauga vinetele si ardeii, se toarna jumatate de pahar de supa si se fierbe totul la foc moderat. Când sunt fierte pe jumatate se adauga dovleceii taiati bucati si rosiile. Se prepara aluatul fraged, din care se intinde o foaie subtire de câtiva milimetri, ce se asaza intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina, imbracându-i fundul si peretii. Se indoaie spre interior foaia care ramâne in plus si se lipeste de margini cu degetele. Se presara pe fundul crostatei boabe de fasole uscata si se coace in cuptorul cald, la foc potrivit, circa 20 minute. Când zarzavatul este fiert, se adauga caperele, se potriveste de sare si piper, lasându-se pe foc pâna ce se evapora complet lichidul format in timpul fierberii. Se scoate crostata din cuptor, se elimina boabele de fasole si se umple cu zarzavat. Se serveste calda sau rece.
Comentarii