1,5 kg pulpa de vitel, 200 g unt, 100 g faina, 1 kg ciuperci proaspete, 75 g unt, 100 ml vin, 500 g sos brun (sau smântâna), verdeata, sare.
Carnea de vitel se taie, se bate cu ciocanul de snitele, se da sare, se trece prin faina si se prajeste intr-o tigaie cu unt. Dupa prajire se scoate intr-un vas, iar peste ea se toarna sosul sau smântâna si se lasa la fiert la un foc incet. Ciupercile se curata, se spala in mai multe ape, se taie in felii si se prajesc in unt infierbântat. Când sunt gata se introduc in cratita si se adauga vinul. Se mai lasa la fiert circa 10 minute si se pot servi cu verdeata tocata pe deasupra.
Crema din fulgi de ovaz
90 g fulgi ovaz, 24 linguri apa, 75 g unt, 900 g mere, 12 nuci, 30 g miere de albine, 18 lingurite suc de lamâie, 30 g zahar.
Se pun fulgii de ovaz la înmuiat în apa si se lasa 10-12 ore. Se scurg de apa si se amesteca cu merele curatate si rase, untul topit la bain-marie, coaja rasa de lamâie, sucul de lamâie, mierea si zaharul. Se serveste la ceasca presarata cu câteva bucatele de nuca tocata.
Comentarii