• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 22 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 22 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Galuste cu prune

Galuste cu prune

15 septembrie 2010
in Retete culinare
A A

Aluatul: 400 g cartofi, 100 g faina, o lingurita ulei, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar. Prune, 200 g pesmet, unt, zahar.

Se fierb cartofii in coaja si, dupa ce sunt gata, se curata si se dau prin masina de tocat. Se face un aluat din cartofi, faina, ulei, sare si zahar. Se pun toate pe masa si se framânta pâna se face un aluat ceva mai moale ca aluatul de taitei. Din el se face un sul gros de 2-3 degete, din care se taie bucatele de 1 cm grosime. Acestea se întind cu mâna si în fiecare se îmbraca o pruna dupa ce i s-a scos sâmburele si s-a adaugat putin zahar in miez. Se rotunjesc între palme. Când sunt toate gata, se fierb în apa clocotita, putin sarata, dar la foc mic ca sa nu se sparga. Se scurg. Se rumeneste pesmetul cu unt într-o tigaie, se pun galustele, se dau în acest pesmet si se tin pâna se usuca. Se asaza pe farfurie si se servesc cu zahar pisat.

ShareTweet
Articolul precedent

Zacusca de somn

Urmatorul Articol

Ten stralucitor

Articole Similare

Femina Club

Legume cu smantana

15 decembrie 2025

1 kg legume fierte, 250 ml smantana, 30 g faina, sare, 50...

Femina Club

Pui caramelizat

8 decembrie 2025

1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere,...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Urmatorul Articol

Ten stralucitor

Argumente privind originea extraterestra a OZN-urilor

Cine a fost adevaratul Hitler?

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

11 decembrie 969 – Asasinarea împaratului bizantin Nicefor al II-lea

15 decembrie 2025

Nicefor al IIlea Focas (Nikeforos Fokas) a domnit ca împarat bizantin între...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai bune filme despre Frankenstein

15 decembrie 2025

Savantul Frankenstein si creatura sa monstruoasa au captivat generatii întregi, dand nastere...

Citeste mai departe
Blitz

Enciclopedie a provinciei

15 decembrie 2025

Primul volum al trilogiei „Encyclopaedia Bannatica”, semnat de medicul timisorean Adrian Badescu,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Alimente sanatoase pentru vasele de sânge

15 decembrie 2025

Consumul excesiv de alimente procesate sau de grasimi nesanatoase poate duce la...

Citeste mai departe
Femina Club

Stralucire si luminozitate

15 decembrie 2025

Exista multiple „trucuri” la care e bine sa apelati pentru a da...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 15-21 decembrie 2025

15 decembrie 2025

BERBEC 21.0320.04: Sunteti ghidati de o puternica dorinta de a schimba peisajul,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.