500 g mix de legume congelate, 2 cepe mari, 50 ml ulei, 2 cartofi, 100 ml suc de rosii, 50 g soia bucati, sare, piper, cimbru uscat, o legatura patrunjel.
Se lasa soia la hidratat in apa fierbinte. Intr-o tigaie adanca se pune uleiul la incins. Ceapa curatata se taie julien si se pune in uleiul incins amestecand, iar cand ceapa s-a calit se adauga 50 ml apa si se lasa la inabusit 5 minute. Legumele congelate se adauga peste ceapa si tot acum se pun cartofii curatati de coaja si taiati cubulete. Se adauga 100 ml apa, se lasa la foc potrivit pana se patrund morcovul si cartoful. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Cand toate legumele sunt fierte se adauga sucul de rosii si se lasa la fiert inca 10 minute. Patrunjelul tocat marunt se adauga la sfarsit peste legume.
Prajitura cu gem de prune
270 g faina, 400 g gem dec prune, 250 ml lapte vegetal, 125 ml ulei vegetal, 120 g zahar, 50 g cacao, o lingurita bicarbonat de sodiu, sare, o esenta rom.
Intr-un bol se pun laptele, uleiul, gemul si esenta de rom, se amesteca bine cu un tel, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu bicarbonatul de sodiu, zaharul, un praf de sare si cacaua. Se amesteca pana cand ingredientele sunt omogenizate. Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit aproximativ 40 de minute. Dupa ce s-a racit, se feliaza si se pudreaza cu zahar farin.
Comentarii