600-900 g jambon (pulpa de porc), 150 ml vin sau otet, usturoi, ardei iute, faina, sare, salata verde.Carnea, impreuna cu 450 ml vin sau otet, usturoi si ardei iute, dupa gust, se lasa la marinat 12 ore. Se prepara un aluat din faina cu apa calda si putina sare, se framânta bine, se intinde o foaie cu grosimea de 1 cm cu care se inveleste intreaga bucata de carne scoasa de la marinat si stearsa bine. Marginile aluatului se lipesc una de alta prin apasare. Carnea invelita in aluat se inteapa cu o furculita in câteva locuri, se asaza intr-o tava si se lasa in cuptorul incins pâna când aluatul s-a rumenit si s-a copt bine. Se scoate jambonul din aluat, se taie in felioare subtiri si se asaza pe platou (farfurioare), pe frunze de salata verde si se serveste cu mustar sau hrean ras cu lamâie (otet) sau cu castraveti (gogosari).
Comentarii