1 kg carne tocata vita, o punga spaghete, o ceapa, 3-4 linguri sos de rosii, 2 oua, o legatura marar.
Se fierbe apa cu sare si putin ulei, apoi se pun spaghetele si se lasa sa fiarba atât cât este indicat pe pachet. Când sunt gata se scurg si se lasa deoparte. Intr-o cratita se caleste ceapa tocata marunt pâna devine aurie apoi se adauga carnea tocata si se lasa pe foc 15 minute amestecând continuu. Se adauga sucul de rosii, sare, piper, mararul tocat marunt si ouale, se amesteca bine si se mai da intr-un clocot. Se tapeteaza o tava cu hârtie de copt si se intinde pe fundul tavii jumatate din cantitatea de spaghete, deasupra se asaza uniform amestecul de carne si se acopera cu restul de spaghete, apoi se pune sosul de rosii si se da la cuptor, la foc mic, aproximativ 1 ora. Nu se taie calda!
Prajitura cu zmeura si iaurt
O cana faina, 1/3 cana zahar, 1/2 lingurita praf de copt, 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu, 1/4 lingurita sare, 1 ou, 1/2 cana iaurt, 2 linguri unt, 1 zahar vanilat, o cana zmeura proaspata.
Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Separat se bate oul, iaurtul, untul lasat la temperatura camerei si vanilia. Se adauga peste amestecul de faina si se amesteca bine. Doua treimi din acest aluat se toarna pe fundul unei forme si deasupra se presara zmeura. Se pune restul aluatului peste zmeura si se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 35-40 minute.
Comentarii