• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 13 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 13 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Omul de zapada (tort)

Omul de zapada (tort)

25 decembrie 1999
in Retete culinare
A A

500 g biscuiti, 250 g nuci sau alune macinate, 50 g cacao, 1/2 l lapte cu 250 g zahar, doua albusuri, 120 g zahar pudra, câteva drajeuri de ciocolata, o bucata jeleu rosu.  Într-un castron se pun la înmuiat 500 g biscuiti din comert sau cozonac uscat cu 1/2 l lapte îndulcit cu 250 g zahar. Dupa ce s-a înmuiat se adauga 250 g nuci sau alune macinate, 50 g cacao si eventual putin rom. Se amesteca totul împreuna. Consistenta pastei trebuie sa fie potrivita. Daca este sfarâmicioasa se adauga lapte, daca e prea moale, nuci macinate. Se împarte pasta în trei parti neegale. Din partea mai mare se face un bulgare mare pentru corp, un bulgare mic pentru cap si din restul compozitiei jobenul. Dupa ce s-a modelat trupul se asaza pe o farfurie rotunda de tort si pe trup se fixeaza capul cu ajutorul unei scobitori. Separat se bat spuma 2 albusuri împreuna cu 120 g zahar pâna se leaga si devine lucioasa (eventual se bate pe aburi ca pentru bezele). Cu aceasta crema alba se glaseaza tortul turnând câte putin cu lingurita ca sa se îmbrace bine capul si corpul. Din restul compozitiei se face jobenul si un cilindru. Din drajeuri de ciocolata se fac nasturi si ochii, din jeleu galben nasul si din jeleu rosu gura. Se înfige o ramurica de brad în chip de matura tinuta sub brat.

ShareTweet
Articolul precedent

MIRCEA BODOLAN„Nu visez castele, masini de lux…”

Urmatorul Articol

Christopher Franke, un veteran

Articole Similare

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Urmatorul Articol

Christopher Franke, un veteran

NOBEL '99      Omul care poate filma o reactie chimica!

Femeia care simte pulsul Terrei

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

6 noiembrie 1494 – S-a nascut sultanul Soliman Magnificul

11 noiembrie 2025

Soliman Magnificul, cunoscut si sub numele de Soliman I, a fost unul...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar despre laureatii cu… Nobel!

11 noiembrie 2025

De la savanti care au schimbat cursul stiintei pâna la lideri care...

Citeste mai departe
Blitz

Tinutul Momârlanilor, Tara dintre Jiuri

11 noiembrie 2025

Cunoscuta si ca Tinutul Momârlanilor, o denumire de suflet pentru locuitorii zonei,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cea mai frecventa boala articulara

11 noiembrie 2025

Osteoartrita se caracterizeaza printr-o „durere mecanica”, din ce în ce mai accentuata...

Citeste mai departe
Femina Club

Pasi esentiali

11 noiembrie 2025

Un adevar ce nu poate fi ignorat este acela ca pielea din...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 10-16 noiembrie 2025

11 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Saptamâna aceasta va fi una care va va multumi pentru...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.